Daugelis ieško geriausio varianto kuo arčiau miesto centro, taip labiau sutaupoma pinigų ant viešojo transporto. Bet visi šie malonumai atsiremia į kainą.

Ieškodamas sau nakvynės išnaršau visus galimus variantus – hosteliai, svečių namai, viešbučiai. Dažnai renkuosi CouchSurfing projektą ar tiesiog palapinę kalnuose. Pasistengsiu jus supažindinti su dar vienu nuostabiu ir tikrai vertu dėmesio projektu – Airbnb.

Šio projekto pagalba susirasite nakvynę kitose šalyse labai pigiai. O viešnage būsite tikrai patenkintas. Airbnb galite ieškoti nakvynės vienai, dviems, trims dienoms, savaitei ar net mėnesiui; drąsiai išsinuomoti atskirą namą, butą, taip pat yra galimybė pasiimti privatų kambarį. Dažniausiai toks variantas tinkamas tiems, kurie mėgsta taupyti.

Gyvenant su namo ar buto šeimininku jūs turėsite visas privilegijas naudotis virtuve, dušu, skalbimo mašina ir panašiai. Kitaip nei CouchSurfing projekte, čia nebūtina visos viešnagės metu palaikyti bendravimą su šeimininku. Dažnai pasitaiko ir tokie variantai, kad šeimininko net nebūna namuose, o kituose kambariuose gali gyventi kiti keliautojai. Tai puiki galimybė susipažinti su kitataučiais, o tiems, kam tai neaktualu, tiesiog galėsite nesijaudinti ir nebendrauti.

Airbnb siūlo išsinuomoti pigiausią variantą – kelių žmonių kambarį. Toks kambario principas panašus į hostelius. Turėsite nakvoti viename kambaryje su kitu žmogumi. Šis variantas dažniausiai tinkamas tada, kada keliauji su grupele žmonių. Taip galėsite drąsiai pasiimti visas laisvas vietas, o kambaryje gyventi su savo kelionės draugu. Aš dažniausiai renkuosi privatų kambarį – pigu, patogu ir visada likau patenkintas.

Peržiūrint nakvynės pasiūlymus visada gausite išsamią ir naudingą informaciją. Apartamentų šeimininkai plačiai ir sklandžiai aprašo nuomojamą vietą. Žinoma, nepamirškite peržiūrėti ir kitų žmonių atsiliepimus bei vertinimus, nes dažniausiai iš to puikiai galima spręsti, ko tikėtis.

Besinaudojant šiuo projektu gyvenau Budapešte už 30 eurų savaitei, Paryžiuje praleidome 2 naktis už 7 eurus žmogui. Taip pat Madeiroje gyvenau už 100 litų visą savaitę su vaizdu į Atlanto vandenyną. Prahoje su draugais mokėjome po 20 eurų visoms 3 naktims. Tai tikrai pigu žinant tai, kad visos šios viešnagės buvo miesto centre. Viskas būdavo pasiekiama ranka.

Šeimininkai visada būdavo labai malonūs ir rūpestingi. Kelių iš jų visai nemačiau, nes šie tik palikdavo raktus, o išvykstant palikdavau juos toje pačioje vietoje.

Namuose dažniausiai rasite lankstinukų, žemėlapių ir panašių dalykų, kurie tikrai pravers jūsų kelionėje. Bendraujant su savininku gausite dar daugiau informacijos apie šalies kultūrą, lankytinus objektus, apie kuriuos galbūt net nežinotum be jo pagalbos.

Dėl kalbos irgi reikėtų jaudintis mažiau. Daugybe žmonių keliauja naudodamiesi Airbnb ir be gerų, anglų, rusų, vokiečių ir kitų kalbų. Viešint išsinuomotame kambaryje, jums nereiks daug šnekėti. Gali prireikti tik pasirašyti dokumentą, kad esate atsakingas už savo viešnagę ir laikotės taisyklių, kurios dažniausiai yra nurodomos aprašyme. Pasiekti vietą taip pat bus nesunku. Savininkai visada smulkiai aprašo atvykimo būdą ir galimus pasirinkimus. Viskas aprašyta taip smulkiai, kad abejonių ir nesusipratimo tikrai nebus.

Vienas įdomus dalykas, kad kambarį užsisakius per Airbnb.com svetainę, Airbnb kompanija buto savininkams pinigus sumoka tik tada, kai svečiai patvirtina, kad viešnagė praėjo gerai. Užsiregistravus tinklapyje galite kviesti savo draugus per save, o jūs gausite nemokamų pinigų savo nakvynėms. Pats asmeniškai iš jų daug kur apsistojau visiškai nemokamai.
Nepamirškite ir to, kad visada galite išnuomoti ir savo asmeninį butą turistams. Užsidirbsite ir pinigų, ir geros nuotaikos priimant kitataučius.

www.elmonas.lt