Bilietus galite užsisakyti ČIA.

Į Kopenhagą atskridus lėktuvu į miesto centrą greičiausiai ir paprasčiausiai nuvyksite metro, kuris nuo ankstaus ryto iki vėlyvo vakaro kas 4-6 minutes kursuoja tiesiai iš oro uosto trečiojo terminalo. Kelionė iki centro truks apie 15-20 minučių. Žemėlapį ir kainas rasite čia.

Prieš vykdami į Daniją iškart susitaikykite su aukštomis kainomis - ši šalis yra viena brangiausių Europos Sąjungoje ir visame pasaulyje. Tačiau, pavyzdžiui, drabužių kainos parduotuvėse yra panašios kaip ir Lietuvoje, o per išpardavimus – neretai ir žemesnės.

Mieste gausu nemokamų pramogų – išpuoselėti parkai, įvairios parodos, kai kurie koncertai, taip pat lankytojai nemokamai gali apžiūrėti ekspozicijas Valstybiniame meno muziejuje.

Perpasauli.lt primena, kad nepamirštumėte Kopenhagoje įsiamžinti prie Hanso Kristiano Anderseno pasakos personažo - garsiosios bronzinės Undinėlės skulptūros, pastatytos 1913 m.

Undinėlę, kuri jau tapusi miesto simboliu, rasite Langelinie krantinėje, maždaug 10 min. kelio pėsčiomis nuo kruizinių laivų prieplaukos.

Užsukite pasidairyti ir į pagarsėjusią Istedgade: Danijos sostinės Vesterbro rajone įsikūrusi Istedgade gatvė tęsiasi lygiai kilometrą į vakarus nuo centrinės Kopenhagos stoties. Jos pradžioje įsikūrę viešbučiai, kiek toliau plyti sekso prekių parduotuvės ir joms artimas verslo nišas atstovaujančios įstaigos.

Oficialiai tokios įstaigos viešnamiais nevadinamos, kadangi pats viešnamių verslas Danijoje nėra legalus. Tačiau nesunku suprasti, kas ten, mat aplink jas sukiojasi mokamos meilės paslaugas teikiančios moterys ir vyrukai.

Didžiulių vietinės valdžios pastangų dėka bet koks įtartinas verslas šioje miesto dalyje pamažu pradeda nykti, tačiau apsilankyti čia turistaujant dabar apsimoka labiau nei bet kada, kadangi rajonas pamažu darosi toks pats saugus, kaip ir likusios centrinės sostinės dalys.

„Riccos“ kavinė-baras ir „Bang og Jensen“ – vienos iš tų vietų, kur dienos metu galima užsukti puodelio kavos, o vakare – bokalo alaus.