Daugiausiai  tai bulgarės, rumunės arba ukrainietės, atvykusios ieškoti lengvo uždarbio, nes vairuotojai išbuvę komandiruotėse ne vieną savaitę be sekso verčiasi sunkiai.

Varšuvos AIDS fondas patikrino keliuose, vedančiuose į Krokuvą, Gdanską ir Katovicus 80 moterų, iš kurių 30 seilėse buvo rastas ŽIV virusas, informuoja zyciewarszawy.pl.

Kaip toli pažengęs šis pavojingas virusas nustatyti nepavyko, nes nė viena serganti nesutiko duoti analizei savo kraujo.

Stulbinantis faktas – prostitutės, netgi žinodamos pirminius atliktų tyrimų duomenis, neplanavo sekso metu naudotis apsaugos priemonėmis. To nedaro daugeliui „klientų” šito pageidaujant.

Kiek sunkvežimių vairuotojų keliauja po Lenkiją, netgi nežinodami, jog tapo ŽIV viruso, kuris sukelia nepagydomą ligą AIDS, nešėjais.

Tyrėjai nustatė, kad viena moteris per dieną sulaukia bent vieno kliento, o šie netgi nesusimąsto, jog užkratą vėliau gali perduoti savo žmonai ar draugei. Tokiu atveju patys turėtų reikalauti, jog sekso metu būtina imtis apsaugos priemonių, o paaiškėjo atvirkštinis faktas: moka partnerei daugiau, kad seksas vyktų be prezervatyvų.