Sekite Perpasaulį.lt naujienas Facebooke! Tapkite mūsų gerbėju ir naudingas žinias keliaujantiesiems bei naujausius keliautojams aktualius įvykius sužinokite pirmi! Taip pat skaitykite Perpasauli.lt naujienas ir savo išmaniajame telefone. Parsisiųsti programėles: „Android“.

Vis dėlto skaičiuojant bendras išlaidas, tokios atostogos slidinėjant kalnuose su didele kompanija gali atsieiti tiek pat ar net kiek mažiau nei didelės šventės organizavimas kokioje nors kaimo sodyboje! O jei ir nesinori perkelti tokių pokylių į svetimą šalį, tačiau slidinėti mėgstate, verta apsvarstyti galimybę į kalnus vykti susirinkus didesnę nei dešimties pažįstamų žmonių grupę. Kodėl? Pateikiame kelis argumentus ir patarimus, kaip tokią kelionę suorganizuoti!

Kaip suburti didelę kompaniją?

Pirmasis klausimas, šaunantis į galvą išgirdus apie keliones slidinėti dešimties ir didesnėse žmonių grupėse – iš kur man rasti tiek daug pažįstamų žmonių, norinčių vykti kartu? Deja, ne visi turime tokias dideles artimų draugų kompanijas. Tačiau reikia tik kiek daugiau pasukti galvą ir sprendimą rasti tikrai galima. Pasikvietę artimiausius draugus pasiūlykite ir jų draugams vykti kartu. Taip pat smagu keliauti ir su draugų tėvais, broliais bei seserimis. Taip rinkdami kompaniją visai nesunkiai ir greitai rasite dešimt ir daugiau slidinėjimo mėgėjų ar norinčių išbandyti šį sportą, su kuriais galite sukurti kasmetinę tradiciją vykti į kalnus bei praplėsti draugų ratą!

Kaip sklandžiai suorganizuoti tokią kelionę?

Nusprendus imtis tokios kelionės organizavimo svarbu žinoti kelis svarbiausius dalykus. Visų pirma, kad atostogos su didele žmonių grupe sėkmingai pavyktų, geriausia, kad vienas ar du žmonės iš visos kompanijos būtų atsakingi už bilietų, ski pasų pirkimą bei gyvenamosios vietos paiešką ir rezervavimą. Tokiu būdu šie du atstovai galėtų konstruktyviai bendradarbiauti su kelionių organizatoriais, visa tai netaptų chaosu bei dideliu vargu ir keliautojams, ir organizatoriams. Antra, visai didelei kompanijai svarbu dar prieš pradedant pirkti bilietus ir rezervacijas, susitarti dėl tinkamų kelionės datų, galimų skirti lėšų bei poreikių kryptims bei apgyvendinimo subtilybėms.

Kodėl verta keliauti slidinėti didelėje kompanijoje?

Keliavimas didesnėse nei dešimties žmonių grupėse suteikia ne vieną privilegiją. Perkant kelionę slidinėti didelei kompanijai galite būti tikri, kad pavyks susitarti dėl nuolaidų su kelionių organizatoriais. Be to, kai kuriuose slidinėjimo kurortuose kas dvidešimt pirmas ski pasas būna nemokamas, tad ir čia galite sutaupyti šiek tiek išlaidų. Taip pat pigiau gali kainuoti ir nakvynės – užsisakant kambarius ar net visą namelį didelei grupei iš karto, nuolaidas taiko ir viešbučiai.

Finansines privilegijas vykstant slidinėjimo atostogų didelėje grupėje lydi ir kiti malonūs dalykai. Įsivaizduokite – juk važiuoti autobusu ilgą kelią su pilna transporto priemone pažįstamų veidų kur kas smagiau nei su visiškai nežinomais žmonėmis. Taip ir pati kelionė, kuri paprastai dažną vargina, taps įsimintina visų atostogų dalimi! Ką jau kalbėti apie slidinėjimą – stovėjimas eilėse prie keltuvų, mokymasis slidinėti ir kitos žiemos pramogos taps kur kas smagesnės, kai visada turėsite su kuo pajuokauti, pasikalbėti, o vėliau – ir ką prisiminti.

Žiemos sporto mėgėjai, kurie kasmet vyksta slidinėjimo atostogų su ta pačia 20 – 30 žmonių grupe, ne tik kad smagiai leidžia laiką kartu, bet ir susikuria įvairiausių tradicijų. Tai ir naujokų krikštynos, ir sezono atidarymo bei uždarymo „ceremonijos“, kelionės planavimo susitikimai ir aptarimo bei įspūdžių dalijimosi vakarėliai jau grįžus namo. Linkime nepatingėti ir išbandyti keliauti ne tik su šeima ar nedideliu draugų būreliu – kvieskite visus, ką pažįstate, ir patirkite neužmirštamas žiemos atostogų akimirkas kalnuose!