Mergina grįžo namo iš kelionės po Europą. Išalkusi po 11 valandų skrydžio Singapūro oro uoste ji nusipirko didelį sumuštinį iš greitojo maisto restorano „Subway“. Suvalgiusi pusę sumuštinio, kitą pusę pasiliko, ketindama suvalgyti skrydžio į Pertą metu. Lėktuve Jessica pamiršo sumuštinį, o atskridusi į Australiją pamiršo jį deklaruoti.

„Nenurodžiau vištienos ir salotų. Vištienos ir salotų. O dabar per 28 dienas turiu sumokėti „nedidelę“ baudą – 2664 dolerius“, – cituoja „The Sun“ turistės žodžius.

Taip yra todėl, kad Australijoje egzistuoja griežti įstatymai, susiję su bioprodukcijos įvežimu – būtina informuoti muitinę apie turimus maisto produktus.

Turistė pripažįsta – jei būtų pažymėjusi varnelėmis atitinkamas grafas muitinės deklaracijoje, nebūtų gavusi baudos. Pagal vietos taisykles, sumuštinį buvo galima suvalgyti iki patikrinimo arba išmesti į specialius konteinerius maisto atliekoms, stovinčius prieš muitinę.

Mergina sumokėjo baudą, tačiau liko nusiminusi. Ji labai nustebo, kai po savaitės gavo siuntinį iš „Subway“. Atidariusi baltą dėžutę labai nustebo, pamačiusi dovanų kortelę, kurios vertė – daugiau nei 2000 dolerių, visai kompanijos produkcijai. Prie siuntinio buvo pridėtas raštelis: „Norėdami padėkoti už tai, kad renkatės šviežią produkciją, specialiai jums įdėjome į kortelę 2664 JAV dolerių. Tikimės, kad tai padengs jūsų išlaidas vištienai ir salotoms. Su meile – jūsų gerbėjai iš „Subway“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją