Praeitą savaitgalį atidarytas parkas jau sulaukė šimtų lankytojų. Parko kūrėjų išmonė stebina ir daug ko mačiusius – lankytojai negali atsistebėti grybų gausa bei grožiu, rašoma jų pranešime žiniasklaidai.

„Grybų parkas“ Trakų rajone

Vienas iš kūrėjų, save vadinantis grybų karaliumi, aktorius Saulius Baltrūnas, teigia, kad antrą rudenį Trakų rajone esančioje stovyklavietėje „Gervių lizdas“ atidarytas parkas stebina lankytojų susidomėjimu ir gausa:

„Smagu, kad mano noras kurti šviečiančius grybus džiugina ir kitus, kad tiek daug ne tik vaikų, bet ir suaugusiųjų tiki mažais stebuklais. Parkui grybus gaminome visus metus, nežinojau, kiek tiksliai jų padarėme, todėl teko skaičiuoti jau po parko atidarymo, kai visa ekspozicija buvo išdėliota.

Turėjome ambicingą planą padaryti tris kartus daugiau nei pernai, tačiau net pats netikėjau, kad pavyks, ir štai – šių metų parką puošia tūkstantis grybų.“

„Grybų parkas“ Trakų rajone

Parke lankytojų laukia ne tik tūkstančio grybų ekspozicija, bet ir daug paslaugų, veiklų šeimoms: vaikų žaidimų „Lego“ kambarys, plastikinių kamštelių baseinas, grybukų iš medžio ir molio dirbtuvės, fotostudija su grybų kostiumais, keli maitinimo taškai, kino teatras, svajonių stotis „Kosmo grybai“, apie grybų savybes pasakojantys „fungoceptai“ ir numerologas, bus galima paragauti grybų kavos bei kakavos, įvairių arbatų, įsigyti suvenyrų.

„Atidarymo savaitgalį jau sulaukėme daugiau nei 500 lankytojų ir įsitikinome, kad mūsų kieme labai patinka vaikams – tėvai jų tiesiog negali išprašyti važiuoti namo net visai sutemus. Mums pavyko sukurti mažą stebuklą, užburiančią, magišką vietą. Na, o lankytojų gausa liudija, jog lietuviams tikrai labai patinka grybai.

Aš mėgstu provokuoti publiką, todėl vienoje iš maitinimo vietų palubėje išdžiausčiau kojines ir apatinį trikotažą su grybais – mes savo skalbinius džiauname viešai“, – juokdamasi pasakoja projekto bendraautorė, rašytoja Birutė Jakučionytė.

„Grybų parkas“ įsikūręs Trakų rajone ir veiks iki spalio 19 d. Darbo laikas – ketvirtadieniais–sekmadieniais, nuo 18 iki 22 val.