Iš Ukmergės atvykusi Erika stabtelėjo pasikalbėti ir prisipažino, kad Palangoje yra pirmą kartą.

„Tikrai pirmą kartą atvažiavome. Normaliai, patinka, buvome pasivaikščioti prie jūros“, – sakė ji.

Orijus Gasanovas

Smagu, jog parduodami ne tik sumuštiniai ar kebabai, bet ir vaisiai bei uogos. Tokiame kioskelyje dirbanti Daiva tikino, kad žmonės noriai perka.

„Braškių kilogramas kainuoja 10 eurų, trešnių – tiek pat. Kai karščiau, žmonės nori kokteilių, kai vėsiau, perka pavienes uogas, vaisius“, – aiškino ji.

Keliaujame toliau per Basanavičiaus gatvę – pasistengsiu parodyti visas aktualijas ir naujienas.

Sutikti žmonės tvirtino, kad Palangoje galima pakankamai pigiai apsisukti. Man atrodo, labiau internete komentaruose purkštauja dėl kainų, o gyvai visiems viskas normaliai atrodo, visi patenkinti. Pastebėkite – Basanavičiaus gatvėje atsiranda vis daugiau bankomatų, nes dažnai čia negalima atsiskaityti kortelėmis, todėl žmonės gali išsiimti grynųjų.

Einame į muzikantų zoną, kur yra baras prie baro ir garsiai skamba gyva muzika. Koncertuoja grupės „Karaliai“, „Bičiuliai“, muzikantas Svajoklis.

Palanga

Žmonių pakankamai daug. Aš Palangoje jau esu truputį daugiau nei mėnesį, tai galiu pasakyti, kad liepos pradžioje Basanavičiaus gatvėje lankytojų buvo žymiai mažiau. Kokie visi malonūs, pamojuoja, pakalbina.

Airijoje gyvenanti šeima sakė, kad kažkiek Palanga pasikeitė į gerą pusę: „Kainos pakilo, mūsų mieste Airijoje pigiau, bet Dubline – brangiau. Be to, čia šilčiau.“

„Gera čia atvažiuoti pailsėti. Atvykstame dažniausiai kas antrus metus, daug keliaujame ir Europoje“, – kalbėjo Vitalijus iš Vilniaus.

Keliaukime į dar vieną populiarią Palangos vietą – barą „Jūros akis“, kuriame daug metų koncertavo legendinė Vitalija Katunskytė. Pažiūrėkime, kas ją pakeitė – plakatai skelbia, kad dabar koncertuoja Aidas Manikas, Agnė Puleikytė.

„Trūksta ir Vitalijos, ir jos dukros Monikos, kuri praeitais metais koncertavo. Atėjome pažiūrėti, nežinojome, kad nėra“, – liūdėjo sutiktos ponios iš Birštono.

Palanga

20 sezonų Palangoje dirbantis baro administratorius Kęstutis sakė, kad šiemet yra ne vienas naujas atlikėjas.

„Šis baras yra fantastiškas, Vitalija visada buvo jo širdis, čia visada būdavo pilna žmonių. Dabar dainuodama tą patį patiriu, yra tokia šiluma, jaučiasi Vitalijos dvasia. Kažkas nerealaus čia dainuoti“, – tikino Agnė.

Keliaujant toliau per Basanavičiaus gatvę, galima išvysti ir daugiau naujienų. Viena jų – iš Vengrijos, Čekijos kilęs skanėstas su įvairiais skoniais, angliškai vadinamas chimney cake. Tradicinė cukraus vata taip pat kitokia – galima išsirinkti daug skirtingų formų.

Jau matome ir garsųjį Palangos apžvalgos ratą. Sėkmingai sukasi, populiarumas neslopsta, kiekvieną kartą, kai tik geresnis oras, susirenka nemažai žmonių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)