Saulėtą vasaros dieną Orijaus ir Ingos automobilis sustojo nuostabioje Lietuvos vietoje – Nidoje. Šis miestelis, pasirodo, pasirinktas neatsitiktinai.

Nida Ingai yra artimas miestas“, – pristatė O. Gasanovas.

„Labai, taip yra jau beveik 30 metų. Tai mūsų vasaros namai. Mūsų pirmoji santuokinė vasara su Arūnu buvo praleista būtent Nidoje, nes mes abu čia dirbome – aš buvau gelbėtoja. Ačiū Dievui, man nieko neteko gelbėti. Buvome čia atvykę su kitais studentais. Vakarais rengdavome diskotekas, būdavo tokia medinė pašiūrė.

Net negaliu nupasakoti, kokiomis sąlygomis mes gyvenome: tokia visiška belangė, prausdavomės lauke statybvietėje. Tai toks buvo pirmasis mūsų medaus mėnuo, – šypsodamasi prisiminė I. Valinskienė. – Manau, nuo to laiko įsimylėjome Nidą. Kai tik pasitaikė proga čia įsigyti inkilą, taip ir padarėme.“

Inga Valinskienė

Orijus pastebėjo, kad anksčiau Nidoje nebūdavo tiek šurmulio ir žmonių, tačiau per pastaruosius metus viskas labai pasikeitė, miestas išpopuliarėjo.

„Taip, prisiminusi savo vasaras, galiu pasakyti, kad tikrai nebūdavo tiek poilsiautojų. Visgi tai reiškia, jog Lietuva gerėja, gražėja, turtingėja“, – svarstė I. Valinskienė.

Vasaras čia leidžianti Inga nesupranta ir tų, kurie kaskart piktinasi, kaip Nidoje yra brangu.

„Važiuokite į tą Turkiją, jei ten pigiau, bet nesipiktinkite. Gaudykite gerą vaibą, nusiteikite, jog esate Nidoje, bandykite dalykus taip, kaip patinka, tačiau svarbiausia tą daryti nesusiraukus“, – mano I. Valinskienė.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvojelaidoje.