Monika išdavė, kad yra buvusi Jonavoje ir prisimena, jog čia publika – labai gera, per jos koncertą dainavo, šoko bei ošė.

„Mūsų tikslas šiandien yra pažinti miestą, pamatyti jį iš vidaus, surasti ką nors įdomaus, gero. Pirmas mitas, kurį žmonės turi susikūrę apie Jonavą – kad tai yra visiškai pramoninis miestas, kuriame vien tik gamyklos. Iš tiesų, yra ir kita pusė, kur daug gamtos, parkų“, – pasakojo Orijus.

„Man jau patinka, – džiaugėsi M. Pundziūtė-Monique. – Ar miestas yra fainas, pirmiausia sprendžiu pagal žmones, kaip jie bendrauja.“

Orijus Gasanovas ir Monika Pundziūtė-Monique Jonavoje

Atvykus į miestą, svarbu, kad jame būtų, kur apsipirkti. Jonavoje Orijus ir Monika rado drabužių bei avalynės parduotuvę „Sesė“. Jiedu nusprendė užsukti ir pažiūrėti, kokios mados šiuo metu vyrauja mieste.

„Gal rasiu sau koncertinius batelius“, – vylėsi Monika.

Pasirodo, ši parduotuvė gyvuoja jau 30 metų – viskas prasidėjo nuo prekybos turguje ir išsiplėtė iki to, kaip atrodo dabar.

Išvydę siūlomus juodus aukštakulnius batelius, Monika su Orijumi spėjo, kad jie kainuoja nuo 100 iki 150 eurų. Pasirodo, jų kaina yra vos 36 eurai, kas sukėlė judviejų nuostabą.

Apsipirkę, jie persikėlė pavalgyti į restoraną „Kiemaitis“, kurį jūriniame konteineryje prieš 2,5 metų atidarė lietuvių šeima. Šiuo metu lauke veikia ir terasa šiltnamyje.

„Pradedame nuo šaltibarščių – rašome jiems 10“, – įvertino Monika ir Orijus, o tuomet ragavo kesadilijų, šonkauliukų, burgerį.

Orijus Gasanovas ir Monika Pundziūtė-Monique Jonavoje

Keliaudama per Lietuvą, Monika pageidauja miegoti gerai, romantiškai, higieniškai. Orijus pripažino, kad viešbučių pasirinkimas Jonavoje nėra didelis, tačiau pavyko rasti išskirtinę vietą – Alpakų svečių namus.

Iš viso čia yra 16 kambarių, kuriuos galima rinktis su vaizdu į alpakas arba be jų. Pačios alpakos lauke taip pat turi vadinamąjį savo kambarį – prie jų galima prieiti, pamaitinti, pasibičiuliauti.

„Naktis žmogui čia kainuoja 25 eurus“, – kalbėjo O. Gasanovas.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.