Atlikėjai pasakojo, kad yra susidūrę su ne pačiomis maloniausiomis situacijomis būdami Panevėžyje, o anksčiau jis atrodė pavojingas. Visgi Orijus patikino, jog miestas pasikeitęs kardinaliai – žymiai saugesnis, ramesnis bei atsinaujinęs.

„Šiandien mes parodysime, kaip naujoviškai atrodo Panevėžys, koks jis saugus, gražus ir ką jame galima veikti, kai atvažiuoja trys bičai tiesiog paatostogauti“, – sakė O. Gasanovas.

Traukinys Panevėžio siauruko stotyje

Viešnagę Panevėžyje keliautojai pradėjo nuo senamiestyje esančios Senvagės ir jos fontanų. Pabendravę su svetingais miesto žmonėmis, Orijus bei grupė „8 Kambarys“ leidosi į paieškas, kur papietauti – sustojo „Pieno bare“.

Ten Panevėžio tyrinėtojai išbandė įvairius pieno ir varškės patiekalus: varškėčius, varškės apkepą, grūdėtą varškę su šokoladu bei pieno kokteilius, taip pat varškės sūrelių masę.

Orijus bei „8 Kambarys“ nepraleido progos apsilankyti ir neseniai atsidariusiame šiuolaikinio meno muziejuje „Stasys Museum“. Muziejuje eksponuojami kūrėjo Stasio Eidrigevičiaus darbai. Šis pastatas taip pat ypatingas tuo, kad yra galimybė pakilti į viršutinį pastato aukštą ant terasos su baru, iš kurios galima matyti visą Panevėžio panoramą.

Atlikėjas Deividas šią vietą įvertino labai teigiamai: „Futuristinis vaibas labai šito muziejaus, ir, kai sakė, kad Vilniuje tokio nėra, tai sutikčiau.“

Yra galimybė pakilti į viršutinį pastato aukštą ant terasos su baru, iš kurios galima matyti visą Panevėžio panoramą.

Keliautojai Panevėžyje nutarė apsistoti viešbutyje „Romantic“, kuris anksčiau buvo malūnas ir iki šiol išlaikė savo istorinį interjerą. Įsikūrę kambariuose, vaikinai iškeliavo vakarienės į „Riverside“ restoraną.

Dienai užbaigti, jie leidosi į paskutinę dienos pramogą – Panevėžio siauruko stotį. Jis važiuoja arba kaip kursuojantis traukinys, kai galima keliauti su svetimais žmonėmis, arba visą jį galima užsisakyti tik sau. Šiandien Orijus taip ir padarė – užsakė traukinį. Važiavimo metu gali vykti viskas – karaokė, vakarienė, pusryčiai.

Traukinys Panevėžio siauruko stotyje

Šį kartą maršrutas bus paprastas, bet jame vyks išskirtinis dalykas – paskutinis vagonas yra unikalus. Žmonės gali išbandyti visiškai naują patirtį – kaitintis pirtyje ir atsipalaiduoti kubile. Labiausiai neįtikėtina, kad visa tai – traukinio vagone.

Orijus teigė, jog tokios patirties daugiau niekur pasaulyje nėra, todėl tai Panevėžio mieste yra visiškai unikalu.

„Niekas mumis netikėjo, kad Panevėžyje taip gerai praleisime laiką, va, žiūrėkite į mus“, – juokavo Karolis.

Traukinys Panevėžio siauruko stotyje

Grupės „8 Kambarys“ atlikėjai išvyką į Panevėžį įvertino labai pozityviai, o didžiausią įspūdį paliko pirtis bei kubilas traukinio vagone, nes tokios veiklos atlikėjai niekur nematę.

Orijus visiems siūlo išbandyti Panevėžį kaip savaitgalio miestą, nes čia tikrai galima pailsėti.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.