Kelionę po Kauno rajoną Orijus ir Rima pradėjo nuo vienos pramogos. Pasirodo, vietiniai gyventojai čia įrengė keltą, kuris tiek pėsčiuosius, tiek dviratininkus, tiek automobilius perkelia iš vienos Nemuno pusės į kitą.

Tiesa, Orijus šiame kelte nutarė pašmaikštauti. Kelto savininkui ir kapitonui keliautojas pasiūlė rinktis – ar mokestis už paslaugą, ar Rimos jam asmeniškai atliekama daina. Kapitonas nė nesudvejojęs pasirinko visiems gerai žinomą grupės „Mango“ dainą „Alyvos“.

Rima Petrauskytė-Paulauskienė ir Orijus Gasanovas

Toliau Orijus ir Rima aplankė Zapyškio bažnyčią. Pasirodo, šioje bažnyčioje nevyksta nei vestuvės, nei krikštynos, nors, kaip patikino bažnyčios raktininkė, ji kasdien sulaukianti skambučių su užklausomis dėl švenčių.

Vis dėlto, keliautojų abejingų nepaliko Zapyškyje įkurtas restoranas „Scena“.

„Šįkart sugalvojau labai temiškai – scenos žmogų atsivežiau į „Sceną“, – juokavo Orijus.

Restorane keliautojus pasitiko restorano savininkė Aistė, kuri papasakojo trumpą šio verslo įkūrimo istoriją. Paklausta, kodėl restoranas pavadintas būtent taip, Aistė priminė klasika tapusius žodžius.

„Visi žinome Šekspyro žodžius, kad visas gyvenimas yra scena ir mes visi kažką vaidiname“, – paaiškino vietos šeimininkė.

Restorano „Scena“ įkūrėja Aistė

Po pažinties su Aiste, Orijus ir Rima nieko nelaukę pradėjo ragauti restorane gaminamus patiekalus. Pirmiausia jiedu išbandė naminį žaliųjų citrinų ir mėtų limonadą, užkandžiams buvo patiektas keptas varškės sūris su levandų medumi ir agurkais, taip pat – krosnyje kepta ciabatta duona.

„Čia aukštoji kulinarija, ar ne per mandrai?“, – patiekalais stebėjosi Orijus.

Po užkandžių keliautojams buvo patiekta sriuba. Rima pasirinko skanauti anties ir burokėlių, o Orijus – rūkytų burokėlių ir jautienos sriubą.

Pietūs restorane „Scena“

Vis dėlto, keliautojams galvas labiausiai apsuko antrieji patiekalai. Rima pasirinko salotas su krevetėmis, Orijui buvo patiektas šoninės iešmas. Kaip patikino restorano „Scena“ savininkė Aistė, ši šoninė 12 valandų laikoma žemoje temperatūroje, vėliau apkepama grilyje ir patiekiama su glazūra.

„Du dalykai, kurie atrakina mano širdį – daug valandų ir glazūra. Tai išgirdus, man jau smegenyse sproginėja“, – prisipažino Orijus.

Daugiau kelionės Zapyškyje nuotykių pamatykite laidoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“.