Orijaus ir Justino džiaugsmui, Kaišiadorys juos pasitiko ne viena įdomia veikla bei daug skanaus maisto. Plačiau apie tai galite paskaityti čia.

Dienos pabaigoje jiedu patraukė į nakvynės vietą, kuri ypač patiks mėgstantiems gamtą.

„Kalbant apie nakvynes, mieste yra svečių namų, viešbutukų, bet aš pagalvojau, kad tu esi žmogus, kuris mėgsta gamtą“, – į Justiną kreipdamasis sakė Orijus.

„Manau, jog gamta yra ten, kur man geriausia būti. Mėgstu miestą, tačiau jis man asocijuojasi su darbu, o gamta – su poilsiu bei ramybe. Jei būnu miške, aš, pavyzdžiui, ir muzikos mažai klausausi“, – kalbėjo J. Jarutis.

Ypatinga nakvynės vieta Kaišiadoryse

Dėl šios priežasties Orijus Justiną atsivežė į ypatingą vietą gamtoje, kur juos pasitiko savininkė Vaida.

„Tai yra glampingas „Wandeerer“. Jau pats pavadinimas sufleruoja, kad aplink yra elniai. Turime jų apie 60, bandą atsivežėme iš Slovakijos. Mes juos veisiame, vėliau parduodame. Žmonės juos augina dėl grožio“, – pasakojo Vaida.

Apžiūrinėdamas namelius, kurių vienas atrodo kaip didžiulė palapinė, Orijus džiaugėsi, kad čia galima būti visiškai gamtos apsuptyje, tačiau kartu yra visi reikalingi patogumai. Nakvynės vietoje yra tualetas, virtuvė, šaldytuvas, lova.

„Toks prabangus stovyklavimas. Jei nematytum vaizdo pro langą, tikrai nepagalvotum, kad esi kažkur giliai gamtoje, toli nuo civilizacijos. Dar vienas privalumas, o kartu ir didžiausias išskirtinumas – būsite tarp elnių, kurie čia gyvena“, – kalbėjo O. Gasanovas.

„Vau! Nerealu čia. Aš pirmą kartą esu palapinėje-name“, – stebėjosi J. Jarutis.

Ypatinga nakvynės vieta Kaišiadoryse

Apžvelgdami nakvynės vietą, Orijus su Justinu taip pat pastebėjo, kaip viskas Lietuvoje keičiasi – anot jų, tokių kampelių prieš 10 metų dar nebuvo, o dabar vis atsiranda.

„Man patinka, ačiū, kad mane čia atsivežei“, – džiaugėsi J. Jarutis.

Jei Justinas apsistojo palapinėje, tai Orijus pasirinko mongolišką jurtą – apvalios formos namelį. Vienas iš skirtumų yra tai, kad palapinėje galima nakvoti tik šiltuoju sezonu, o jurtoje – visais metų laikais.

„Įėjus į vidų, jautiesi tarsi būtum tikrame viešbutyje. Yra milžiniška virtuvė, šaldytuvas, sandėliukas, valgomasis, miegamasis. Dažniausiai viešbučiuose būna televizorius, o čia televizorius yra vaizdas pro langą. Taip pat yra dušas, tualetas“, – vardijo O. Gasanovas.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvojelaidoje.