Kelionę po Kauno rajoną Orijus ir Rima pradėjo nuo vienos pramogos. Pasirodo, vietiniai gyventojai čia įrengė keltą, kuris tiek pėsčiuosius, tiek dviratininkus, tiek automobilius perkelia iš vienos Nemuno pusės į kitą.

Tiesa, Orijus šiame kelte nutarė pašmaikštauti. Kelto savininkui ir kapitonui keliautojas pasiūlė rinktis – ar mokestis už paslaugą, ar Rimos jam asmeniškai atliekama daina. Kapitonas nė nesudvejojęs pasirinko visiems gerai žinomą grupės „Mango“ dainą „Alyvos“.

Orijaus ir Rimos kelionė

Pasiplaukiojimas keltu – ne vienintelė kelionių dueto rasta pramoga. Atvykę į Zapyškį, keliautojai pirmiausia nutarė pasivaikščioti čia esančiu paplūdimiu.

„Nesu girdėjęs, kad Zapyškyje yra toks dalykas, bet čia labai gražiai įrengta pakrantė, tai mes dabar galime ją apžvelgti“, – pirmaisiais įspūdžiais dalinosi Orijus.

Zapyškio paplūdimyje keliautojai rado ir užkandinę. Orijus čia nutarė įsigyti klasika tapusių burbulinių ledų, o Rima – ledų su kava. Už šiuos pirkinius bičiuliai sumokėjo 8,5 euro. Orijaus ir Rimos nuomone, tokia kaina nėra maža, vis dėlto, Rima pastebėjo, jog Klaipėdoje burbuliniai ledai kainuoja brangiau.

Pasistiprinę keliautojai leidosi į pažintį su Zapyškio bažnyčia. Kaip sakė Orijus, jis niekuomet nėra nei regėjęs šios bažnyčios, nei apie ją girdėjęs. Vis dėlto, abu keliautojai pripažino, jog šio pastato grožis tiesiog užburiantis.

Zapyškio bažnyčia

„Šito grožio praeiti, pravažiuoti neįmanoma. Jūs galite būti religingi, absoliučiai nereligingi, nesvarbu jūsų pažiūros, bet tai yra tiesiog grožis“, – bažnyčia žavėjosi Orijus.

Senosios Zapyškio bažnyčios kultūrinių veiklų koordinatorė ir organizatorė Eglė Burbaitė papasakojo, jog šioje bažnyčioje vyksta daug renginių, didysis jų sezonas tęsiasi nuo gegužės iki spalio. Tiesa, ji patikino, jog šioje bažnyčioje žiedų sumainyti negalima.

„Tuoktis čia negalima, čia vykdoma tik kultūrinė veikla. <...> Aš kasdien sulaukiu skambučių dėl vestuvių ar krikštynų“, – šypsodamasi pasakojo Eglė bei pridūrė, jog ši bažnyčia neturi ir kunigo.

Keliautojų abejingų nepaliko Zapyškyje įkurtas restoranas „Scena“. Čia jie susipažino ir su vietos šeimininke Aiste. Restorane Orijus ir Rima paragavo gausybės patiekalų, po kurių Orijui kilo vienas klausimas.

Orijaus ir Rimos kelionė

„Čia aukštoji kulinarija, ar ne per mandrai?“, – patiekalais stebėjosi Orijus.

Kad nuotykių nebūtų maža, Orijus ir Rima leidosi plaukti laivu „Zapyškis“. Jo kapitonas Alfonsas patikino, jog dažniausiai šiuo laivu plaukiama į Vilkiją, Kačerginę ar patį Kauną, o laive gali vykti ir vakarėliai.

Visus Orijaus nuotykius Kauno rajone bei kitiuose miestuose žiūrėkite laidoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“.