Daug apie salą sklindančių gandų yra 100 proc. tikri – tą aš jums patvirtinu. Vis dėlto klaidinga galvoti, kad be vakarėlių čia daugiau nieko nevyksta – vyksta, dar ir kaip. Dėl to čia esu – tam, jog viską parodyčiau. Nuvykau į audringiausią Europos salą per patį linksmybių sezono įkarštį.

Pristatau Playa d’en Bossa – tai yra pagrindinis, centrinis, labiausiai pripildytas Ibisos paplūdimys. Jis turi savotišką titulą, kuris vienus atbaido, kitus kaip tik privilioja – sakoma, kad tai labiausiai pagiriotas paplūdimys pasaulyje. Kitaip tariant, čia ilsisi, maudosi itin daug pagiringų žmonių. Vakar jie turėjo vakarėlį, o šiandien ateina į jūrą šiek tiek atsigaivinti, kad vakare vėl atrodytų gerai.

Paplūdimys turi tokį išskirtinį dalyką, kuriuo Lietuvoje mes didžiuojamės, nes ne visur tai pamatysite – kopas. Pas mus jos daug įspūdingesnės, didesnės, yra labirintų, o čia viskas labiau primena lygumą. Tiesa, po jas negalima vaikščioti, degintis, šiukšlinti, rūkyti ir svarbiausia – tuštintis.

Visi Ispanijos paplūdimiai visose salose, tarp jų ir Ibisoje, yra bendro naudojimo, todėl patekti į juos gali visi. Tik kaip gulėti, jau priklauso nuo jūsų noro išlaidauti. Jeigu norisi nemokamai, galima gultis ten, kur yra laisvos vietos – tiesiai ant smėlio. Jei patinka komfortas, tada teks pirkti bilietą į vieną iš daugybės paplūdimio klubų – jie svečiams duoda gultus, skėčius, kartais ir rankšluosčius. Kainos prasideda maždaug nuo 10 eurų už gultą ir kyla iki 50-ies.

Nors kalbama, kad šiame paplūdimyje žmonės blaivosi, aš su tuo nesutinku. Iš kibirų su šampanu ir taurių kiekio akivaizdu, jog pagirios yra taisomos tuo pačiu alkoholiu.

Ibisos paplūdimys

Šalia tradicinių paplūdimio klubų, be abejo, susirenka ir nelegalūs verslininkai, kurie užsiima įvairiomis paslaugomis. Pavyzdžiui, yra lauko masažo salonas, kur moteriškė, atsinešusi masažo stalą, atlieka poilsiautojams masažus. Taip pat yra turgelis, kuriame pardavinėja įvairiausius garsių prekės ženklų padirbinius.

Pagiringas jaunimas labai parankus paplūdimio verslininkams, kurie čia vaikšto ir siūlo savo paslaugas. Keli sugulę vaikinai perka iš esmės absoliučiai viską – dabar susistabdė akinių pardavėją, o tuo pačiu jiems pinamos kasytės. Kai pagirios, pinigai eina laisvai.

Kas yra smagu Ibisos paplūdimiuose, tai, kad čia nuolatos vaikšto įvairių klubų ir barų merginos, kurios originaliai kviečia ateiti į pasilinksminimo vietas. Žmonės kartais paploja, nusifotografuoja su jomis. Pas mus Lietuvoje yra čeburekų pardavėjai, o čia vaikšto merginos su klubų pavadinimų raidėmis.

Ibisos paplūdimys

Visi atvykstantys į Ibisą žino, kad tai yra kurortinių romanų sala. Tai, kas įvyko Ibisoje, turi pasilikti Ibisoje – yra toks posakis. Ant gatvės stulpų galima tiesiog pamatyti skelbimų ir vaikinų, ir merginų su nuotraukomis, informacija, jog ieško antros pusės.

Tai, ką matote, yra tik gėlytės. Visos įdomybės būna tada, kai sutemsta.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionėslaidoje.