Tai yra didelis, labai žalias parkas, kuriame pabėgi nuo akmeninės Atėnų istorijos ir pasineri į itin gražius sodus, gamtą. Čia net gali pasijausti pasprukęs iš miesto. Žinoma, jei graži vieta, tai ji ir populiari – daug žmonių, nepasakyčiau, jog jausitės vieni. Nors, gerai paieškojus, galima rasti ramesnį kampelį tik sau.

Soduose yra pavėsinės, kuriose galima pasislėpti nuo saulės, tačiau turėkite omenyje, kad jas labai mėgsta miesto benamiai. Kartais čia gali būti nelabai gerų kvapų. Tiesa, yra ir padorių turistų, sėdi romantiškos porelės.

Anafiotika

Tai yra dar vienas įrodymas Atėnų kritikams, kurie sako, kad miestas purvinas, chaotiškas, perpildytas žmonėmis. Netiesa. Reikia tiesiog žinoti geras vietas, išieškoti – Atėnai tikrai turi visko absoliučiai kiekvienam skoniui.

Dabar parodysiu kitą savo be proto mylimą vietą, kurią norėčiau nuo visų nuslėpti ir niekam neišduoti. Kol centre vyksta prekyba, restoranai, turistų minios, aš nuo viso to bandau bėgti bei kopiu aukštyn į kalną, kur, kaip matote, kur kas mažiau žmonių. Netrukus pamatysite mano pačią mėgstamiausią Atėnų vietą – mažą, bet labai jaukų rajoną ant kalno – Anafiotika.

Daugelis, kas lankosi Atėnuose, sako, kad Anafiotika yra kažkoks stebuklas šiame didžiuliame ir pakankamai purviname mieste. Šis rajonas niekada nebūna purvinas. Apie šią vietą būtų gerai nepasakoti visiems, nes jei ir čia pradės vaikščioti minios turistų, dings visas jaukumas.

Pastebėkite, kaip čia viskas kitaip: stovi staliukai su gėlėmis, kėdutės, virš galvos auga pačios tikriausios citrinos. Koks nuostabus kvapas, kiek gėlių žiedų, kaip jauku!

Anafiotika

Tiesa, čia reikia elgtis kaip įmanoma tyliau, nekristi vietiniams gyventojams per daug į akis, nes mes atėjome į žmonių namus, kuriuose jie gyvena. Turistai juos šiek tiek erzina. Galima suprasti – įsivaizduokite, jei po jūsų kiemą naršytų minios žmonių.

Visas stebuklas yra siauros gatvelės tarp mažyčių baltų namelių. Atrodo, kad patekome į smurfų karalystę ir tai yra netikras rajonas. Išskirtinis savo vaizdu, po kurį smagu pasivaikščioti.

Čia esu jau ketvirtą kartą ir galiu pasakyti, kad kiekvieną kartą negaliu atsigauti nuo grožio. Kaip čia viskas fotogeniška, gražu. Pats smagiausias dalykas – kaskart pasiklystu, bet atrandu kažką naujo. Pavyzdžiui, šitame užėjime dar nesu buvęs, čia labai daug augalų. Rekomenduoju panaršyti po šias gatveles, užkopti iki viršūnės, jog pamatytumėte ir patį rajoną, ir nuostabią Atėnų panoramą, kuri atsiveria.

Čia nėra vieno konkretaus objekto, kurį reikėtų aplankyti. Viskas priklauso nuo jūsų smalsumo, fizinių jėgų. Kuo daugiau naršysite, vaikščiosite, norėsite pamatyti, tuo daugiau ir išvysite. Nuo nuostabaus panoraminio vaizdo iki mažyčių balkoniukų. Kiekvienas kampas kažkuo ypatingas bei išskirtinis.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus kelionėslaidoje.