Tai, kaip sakoma, sveiki atvykę į Veneciją, į gražiausią Italijos ir turbūt visos Europos miestą. Miestą, apie kurį esu be galo daug girdėjęs, niekada čia nebuvau.

Tai miestas, išgarsintas čia filmuojamų reklamų ir filmų, čia vykstančių pasaulinio garso renginių ir dar eile visko, kas telpa tose salelėse ir jas jungiančiuose kanaluose.

Su kuo Venecijos niekas nesieja – tai su automobiliais. Čia faktas. Nes visi, kas atvažiuoja į šį miestą automobiliu, motociklu ar kita ratus turinčia transporto priemone, privalo ją palikti prie pat įvažiavimo.

Vandens autobusu atkeliavęs į Veneciją, ėmiau žvalgytis savo viešbučio, pavadinimu „Ruzzini palace“. Tai ką reiškia tas Ruzzini palace? Tai, visų pirma, yra namas, kuriame anksčiau gyveno labai turtinga, žinoma, vietinė Ruzzini šeima. Iki šiol šita šeima čia yra garbinama, gerbiama, jie čia gyveno, o maždaug prieš 16 metų čia, šitame pastate, atsidarė viešbutis, kuriame aš dabar ir esu.

Orijaus kelionė Venecijoje

Toks jausmas, kad 16 metų viešbutis neremontuotas, viskas taip, kaip buvo atidarymo dieną, yra čia šiek tiek prabangos, bet ta prabanga tokia, pavadinkim, kukloka. Viskas taip truputėlį nepriderinta, toks pagyvenęs jau viešbutukas.

Pirmas aukštas labai nedidelis, įeini į registratūrą ir yra čia tokie du balkonėliai, skirti atplaukti taksi tiems, kas atplaukia ne autobusu, o su privačiu taksi. Ar tie, kas nori išplaukti su taksi. Tai yra balkonėlis, į kurį tu gali ateiti ir susigaudyti sau vandens taksą. Jie čia plaukia pro šalį vis.

Orijaus kelionė Venecijoje

Sakė, didysis įspūdis yra jų antrame aukšte, į kurį gali visi nueiti, nesvarbu, kuriam aukšte tu begyventum.

Kambarį gavau aš ketvirtame aukšte ir čia menai visur. Pakyli į ketvirtą aukštą, čia yra šuniukai, statulėlės, ir jos visos tokios su garsiais vardais: Gucci, Lui Viton, Tifany & Co, Tifany, Tifany, Dior, Dior. Mėgsta šito viešbučio svečiai turbūt tokius prabangius dalykus, nors tie šuniukai neatrodo čia labai prabangiai.

O svarbiausias dalykas, aišku, parodyt jums savo kambarį. 500 eurų už naktį! 500 eurų už naktį, kas yra labai liūdna, labai brangu. 301 kambarys, kaip man sakė, the best, geriausias. Dvivietis kambarys, dviem žmonėm, be pusryčių tie 500 eurų, tiesiog nakvynė. Prašom apsižvalgyti, kaip prabangiai atrodo venecijietiški rūmai.

Visus Orijaus Gasanovo nuotykius Venecijoje žiūrėkite laidoje „Orijaus kelionės“.