Portofine yra aukščiausios klasės restoranai, kurie savo patiekalais stebina net išrankiausius gurmanus, prabangios ir įspūdingo dydžio jachtos, priklausančios turtingiems verslininkams, mados dizaineriams, aktoriams bei dainininkams. Taip pat rasite garsiausių prekės ženklų parduotuves, akį kerinčius kraštovaizdžius, pajausite be galo gerą energetiką.

Kiekvienas Portofine esantis kampelis yra tarsi meno šedevras. Nuostabi dainininkės Dalidos daina „Love in Portofino“ (liet. Meilė Portofine) taip pat nemažai prisidėjo prie miesto išgarsinimo visame pasaulyje. Miestas žymus ir savo nuostabaus grožio uostu su pastelinių spalvų pastatais, kurie pasitinka keltais ar nuosavomis jachtomis čia atplaukiančius svečius.

Silvija Obuchova ir Andrius Narbutas keliavo Portofine

Į Portofiną labai patogiai galima patekti atskridus į Milano ar Genujos oro uostą. Taip mes ir padarėme. Atskridę į Milano oro uostą, nuvykome į Milano Centrale traukinių stotį ir kelias valandas važiavome su Italijoje puikiai išvystytais, patogiais traukiniais į Genujos miesto Genoa Piazza Principe traukinių stotį už 15 eurų asmeniui.

Traukinių ir autobusų bilietus Italijoje labai patogu įsigyti per „Omio“ programėlę arba interneto svetainėje, o trumpalaikes bei kelių mėnesių trukmės nakvynes visame pasaulyje nuomojamės per „Airbnb“.

Praleidę naktį apartamentuose Genujos centre, ryte atsigėrėme kavos su kruasanais su vaizdu į jūrą, sėdome į traukinį ir link Portofino važiavome vien pakrantėmis, besimėgaudami nuostabiais kraštovaizdžiais bei jaukiais miesteliais. Kelionė traukiniu tikrai neprailgs, nes Ligūrijos regionas yra kvapą gniaužiantis pakrantės ruožas papėdėje, kuri apsupta vynuogynais apaugusiais kalnais.

Silvija Obuchova ir Andrius Narbutas keliavo Portofine

Kelionė traukiniu kainavo 5 eurus asmeniui ir truko apie valandą. Atvykę į Rapalo miestą, skubėjome ieškoti uosto, iš kurio keltai arba jachtos plaukia į Portofiną. Kelto bilietas pirmyn ir atgal kainuoja apie 18 eurų asmeniui, o privačios jachtos pasiplaukiojimui dienai svyruoja nuo maždaug 1,5 tūkst. iki 8,5 tūkst. eurų. Atsišvartavus nuo kranto, po kelių minučių virš galvos jau skraidė kitos šių apylinkių transporto priemonės – lėktuvai, turintys galimybę leistis ant vandens.

Maždaug po pusvalandžio trukmės plaukimo, prasibrovę pro milžiniškas turtuolių jachtas, pagaliau pamatėme tai, dėl ko čia atvykome – neišpasakyto grožio Portofino miestą. Prisišvartavę nedideliame uoste, apsuptame žalių kalvų ir prabangių vilų, pradėjome savo pažintį su šiuo romantišku miestu.

Lėtai vaikštinėjome palei pakrantę, grožėjomės laimingais, stilingais ir gerais kvepalais kvepiančiais žmonėmis, architektūra, ant kalvų stovinčiomis vilomis, restoranais, prabangiomis parduotuvėmis, prišvartuotomis jachtomis bei kateriais, gamtos grožiu.

Silvija Obuchova ir Andrius Narbutas keliavo Portofine

Po gurmaniškų pietų jūros gėrybių restorane ant jūros kranto, kur austrių lėkštė ir itališkas šampanas dviem asmens kainavo apie 80 eurų, laiptais pradėjome kopti į kalną, ant kurio šlaito stovi 1917 metais pastatytas švyturys su vaizdu į jūrą.

Portofinas yra prabangi ir brangi vieta. Tą galima suprasti jau iš iš pirmo įspūdžio, kai pamatai tas daugiaaukštes jachtas, ponus bei ponias, lipančias iš jų, taip pat iš nakvynių nuomos kainų ir maisto kainų restoranuose.

Portofinas yra nedidelis miestas – viską apžiūrėti ir jį pajausti laisvai užtenka 1–2 dienų, tačiau kiekvienam tikrai paliks neišdildomą įspūdį.

Silvija Obuchova ir Andrius Narbutas keliavo Portofine

Sulaukę vakaro, parplaukėme į Rapalo miestą ir sugrįžome į savo apartamentus Genujos mieste. Ten praleidome dar kelias dienas, o šios nuostabios kelionės pabaigą leido suprasti mūsų laukiantis taksi į oro uostą.

Italų šiltumas, draugiškumas, stiliaus jausmas vertas atskiro straipsnio ar net knygos. O kur dar maistas... Tiesiog kasdien esi giliuose apmąstymuose, ar tikrai reikia būti su savimi tokiais griežtais, ar visgi suvalgyti šiandien tą dangiško skonio picą iš italo pečiaus, atsigerti itališko vyno, paskanauti gelato ledų, pyragaičių cannoli su crema al caffè. Juk gyvenimas per trumpas ir gyvename tik kartą.

Daugiau įspūdžių galite rasti Silvijos ir Andriaus „Instagram“ bei „Facebook“ paskyrose.