Be to, ji yra ne tik labai toli nuo Rusijos (kas ją automatiškai daro laiminga šalimi), bet ir pakankamai nutolusi nuo vis dar potencialiai galimų konfliktų Kosove ar Bosnijoje. Tai apie kokį nukentėjimą aš čia kalbu tada? Tuoj paaiškinsiu.

Norint suprasti ką turiu galvoje, paklauskite savęs, ar esate buvę Slovėnijoje. Jei nesate, tada paklauskite kodėl. Ir atsakykite, jei turite ką atsakyti. Na, o jei esate buvę, prisiminkite kokiomis aplinkybėmis toje šalyje lankėtės, ką joje veikėte ir kiek laiko joje praleidote. Aš statistikos, aišku, nevedu ir tikslių duomenų pateikti negaliu, tačiau vis tiek sau leidžiu spėti, kad didžioji dauguma buvusių Slovėnijoje joje lankėsi tiesiog ją pravažiuodami. Būtent šis faktas yra tai, dėl ko Slovėniją pavadinau nukentėjusia. Ji yra tranzito šalis, pakeliui į Kroatiją, į kurią, siekdami kuo greičiau pradėti ilsėtis, skuba keliautojai iš didesnės Europos dalies. Ir skubėdami neretai pamiršta sustoti ir bent kažkiek laiko praleisti mažytėje Slovėnijoje. Na gerai, gal nemaža dalis ir sustoja, bet tas sustojimas vis tiek būna trumpas ir bent kiek artimiau susipažinti su Slovėnija neužtenka laiko. Tai yra kiek apmaudu, nes kad ir kokia patraukli būtų Kroatija, porą ar trejetą dienų, dėl bendro supratimo reikėtų skirti ir Slovėnijai. Štai todėl ir nukentėjusi – Slovėnijai lieka tik nuo Kroatijos nubyrėję turistų trupiniai.

O ką šiaip dar žinote apie Slovėniją? Nesu tikras ką labiausiai žino moterys, tačiau beveik garantuoju už vyrišką populiaciją, kuri iškart pasisakys apie Slovėnijos krepšinį ir aišku – Luką Dončičių. Jis, be abejonės yra žinomiausias slovėnas pasaulyje. Gal ginčysitės? Tai pasakykite žinomesnį. Nežinote? Taip ir maniau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)