Ji dažnai vadinama Apokalipsės sala, kuri nėra tokia baisi, kaip gali nuskambėti. Taip yra todėl, kad buvo tikima, jog būtent Patmo saloje šventasis Jonas parašė Apreiškimą Jonui, kuris yra Naujojo Testamento pabaiga, teigiama „The Sun“.

Piligrimai dažnai lankosi saloje, kad pamatytų Apokalipsės olą, kurioje, kaip teigiama, jis turėjo regėjimų.

Vis dėlto dabar tai yra nuostabi jūrų arkliuko formos atostogų sala, kurioje gyvena vos 3 tūkst. vietinių žmonių.

Patmo sala

Per visą laikotarpį vasaros mėnesiais čia lankėsi daugybė įžymybių, įskaitant Julią Roberts, Davidą Bowie, Richardą Gere'ą, Tomą Hanksą, o pastaruoju metu – ir Pierce'ą Brosnaną.

Apie savo garsius svečius kalbėjo vieno baro savininkas George Fotinopoulos, kuris laikraščiui „The Times“ sakė:

„Kasmet beveik dešimtmetį Bowie atvykdavo į Patmo salą pirmoms 10 liepos dienų. O praėjusią vasarą pas mus buvo atkeliavusi Jennifer Connelly su vyru Paulu Bettany.“

Salos pakrantėje stovi balti namai, o Choros miestelyje įsikūrę mažyčiai restoranėliai, kuriuose patiekiamos vietinės graikiškos jūros gėrybės. Uostamiestyje Skaloje yra daugiau parduotuvių bei barų.

Žinoma, saloje yra nuostabių paplūdimių, o vienas iš populiariausių – Lampi paplūdimys su įvairiaspalviais akmenimis, kurių daugelis yra švelniai rožinės spalvos. Taip pat galima aplankyti smėlėtą paplūdimį – Petra.

Patmo sala

Kitos populiarios lankytinos vietos – Patmo vėjo malūnai ir Šventojo Jono vienuolynas.

Vienas turistas rašė: „Tai yra ne tokia turistinė ir ne tokia perpildyta vieta, kaip Santorinas ar Mikonas. Aš įsimylėjau šį perlą.“

Saloje bus atidarytas naujas viešbutis, kuris turėtų būti pirmasis prabangus kurortas su 56 kambariais, baru ir SPA centru.

Geriausia į Patmo salą plaukti 2,5 val. keltu iš Koso arba 1 val. laivu iš Leroso.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)