Tiesa, panašiu metu itin išpopuliarėjo emigracinė Norvegijos kryptis, tai gal ji ir buvo tas Airiją nukonkuravęs faktorius. Niekada nebuvau emigracinių reikalų ekspertas, todėl labai į tai nesigilinsiu, kad nenusišnekėčiau, tačiau gal, sakau, kažkuriuo metu Airija tiesiog persipildė ir nebegalėjo atvykėliams pasiūlyti tiek gėrio, kiek jie norėjo? Ji juk ne guminė, vos už Lietuvą didesnė. Žodžiu, kažkaip iš lėto, ne itin pastebimai Airijos vardas beveik išnyko iš kasdienės lietuvaičių retorikos.

Kodėl ją išvis dabar prisiminiau? Ji pati apie save priminė pasauliui, kai prieš kelis mėnesius Airijos sostinėje Dubline įvyko incidentas, kurį sukėlė peiliu ginkluotas idiotas, viduryje baltos dienos prie vienos iš Dublino mokyklų užpuolęs kelis vaikus. Dėkui Dievui, viskas baigėsi palyginti sėkmingai, nes peiliu sužeisti vaikai išgyveno, o pats užpuolikas buvo praeivių nuginkluotas ir sulaikytas. Tačiau tolesni įvykiai nebuvo tokie jau taikūs. Po šio incidento Dubline kilo protestai, sukėlę daugybę metų neregėtas riaušes. Protestuotojai netruko įsisiautėti, ėmė kautis su policija, plėšti parduotuves ir niokoti viską aplinkui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)