Jelgavos Šv. Trejybės bažnyčios bokštas

Atvykus į Jelgavą, tikslinga pasirinkti lankytiną objektą, kuriame miestą galima apžiūrėti iš itin aukštai. Tam puikiai tiks Jelgavos Šv. Trejybės bažnyčios bokštas. Puslapyje latvia.travel rašoma, kad šiuo metu jo aukštis siekia 50,17 metrus ir sudaro net devyni aukštai.

Iš apžvalgos aikštelės matyti Jelgavos miesto panorama, o naudodamiesi specialiai tam skirtais monitoriais lankytojai gali apžiūrėti miestą ir iš arčiau. Lipant į apžvalgos aikštelę bokšto viršuje galima apsilankyti skirtinguose bokšto aukštuose įrengtose istorinėse ekspozicijose. Šis statinys unikalus tuo, kad bažnyčia yra laikoma pirmuoju mūriniu pastatu visoje Jelgavoje.

Jelgavos rūmai

Vienas didingiausių Jelgavos miesto architektūrinių paveldų – Jelgavos rūmai. Pasak latvia.travel puslapio, anksčiau šie rūmai priklausė juos 1737 metais pradėjusiam statyti Kuržemės hercogui, tačiau dabar čia yra įsikūręs Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universitetas.

Apsilankius rūmuose galima išvysti ir svarbų paveldą – hercogų kriptas, kuriose palaidoti Ketlerų ir Bironų dinastijos atstovai. Taip pat rūmų saloje įrengtame parke lankytojai turi proga pasidairyti į kanalus, tiltelius ar kitus rūmų pastatus.

G. Eliaso Jelgavos istorijos ir meno muziejus

Gederto Eliaso Jelgavos Istorijos ir meno muziejus, kitaip žinomas „Academia Petrina“ pavadinimu, buvo pastatytas 1775 metais, kuriame buvo įrengta pirmoji aukštoji mokykla Latvijos teritorijoje. Teigiama, kad šio muziejaus ekspozicijos pasakoja apie reikšmingiausius istorinius įvykius nuo seniausių laikų iki mūsų dienų Jelgavoje ir jos apskrityje.

Muziejuje siūloma pakilti į bokštą ir apžiūrėti panoramą matomą iš istorijos ir meno muziejaus nedidelio balkono. Muziejaus taip pat siūlo naują atrakciją, leidžiančią matyti Jelgavą įvairiais istorijos etapais per virtualiosios realybės akinius.