Praėjusių metų gruodžio mėn. iš „Ryanair“ tvarkaraščio išnyko tiesioginiai skrydžiai iš Talino į Edinburgą ir Liverpulį. Šį pavasarį „Ryanair“ nutrauks dar septynis skrydžius iš Talino oro uosto. Anksčiau „Wizzair“ taip pat paskelbė nutraukianti skrydžius iš Estijos į Veneciją. Pasak Talino oro uosto valdybos nario Eero Pärgmäe, visos šios kryptys buvo uždarytos dėl mažo pelningumo. Su visais bilietus įsigijusiais keleiviais susisieks pačios oro linijos.

E. Pärgmäe pridūrė, kad, be „Ryanair“ ir „Wizzair“, „Norwegian“ taip pat nusprendė neatnaujinti skrydžių į Stokholmą šią vasarą. Taigi matyti, kad vyksta rinkos korekcija.

„Praėjusiais metais, po koronaviruso pandemijos, pigių skrydžių bendrovės pradėjo greitai ir didelėmis apimtimis užimti rinką“, – sakė E. Pärgmäe. Jis pažymėjo, kad jau tapo aišku, jog ne visi maršrutai yra tvarūs, o daugelyje linijų atsirado vidinė konkurencija, pavyzdžiui, tarp Ryanair ir Wizzair. „Tam tikru momentu jie turi priimti ekonominius sprendimus“, – sakė E. Pärgmäe.

Maršrutų uždarymas neturės didelio poveikio

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)