Kosta Bravos pakrantės regione įsikūręs Calella de Palafrugell yra vos už pusantros valandos kelio automobiliu nuo Barselonos, tačiau ten galima nuskristi ir lėktuvu. Artimiausias oro uostas yra Žironos – Kosta Bravos oro uostas (GRO), tačiau norintiems aplankyti šį miestą vis tik būtina išsinuomoti automobilį, rašoma express.co.uk.

Šis žvejų miestelis „Oliverstravels“ tinklaraštyje yra vadinamas viena gražiausių pakrantės gyvenviečių Ispanijoje.

Calella de Palafrugell

„Balti namai, medinės valtys paplūdimyje, uolėtos įlankos ir slapti užutėkiai kuria svajingą atmosferą, kurios negalėsite apsakyti, – rašoma jame. – Miesto centre įsikūrusios kavinės bei restoranai, siūlantys skanų katalonišką maistą, ir turgus, kuriame prekiaujama mėsa, šviežiais vietos vaisiais bei daržovėmis,“

Tačiau ką šiame mieste įdomaus galima pamatyti?

Port Bo paplūdimys

Port Bo paplūdimys, apsuptas žavingų žvejų namų ir kupinas spalvingų laivelių, yra pagrindinis miesto paplūdimys, puikiai tinkantis poilsiui bei kaitinimuisi saulėje.

Vis dėlto šioje vietovėje galima rasti ir daugiau gražių paplūdimių su turkio spalvos vandeniu bei auksiniu smėliu. Tai Malaespinos, El Canadellio, Platgetos ir Port Pelegrí paplūdimiai, kurių apylinkėse jūsų laukia įspūdingos uolos bei slaptos įlankėlės.

Senamiestis

Nedidelis senamiestis turi ypatingo žavesio, ypač Les Voltes ir La Gravina gatvės, kurių baltus fasadus puošia rožinės bugenvilijos. Aplankykite Šv. Petro (Sant Pere) bažnyčią ir pasiklyskite gatvelių labirinte, kuriame gausu suvenyrų parduotuvėlių bei mielų kavinukių.

Calella de Palafrugell

Švyturys

San Sebastiano de Llafranko švyturys buvo pastatytas XIX a. ir iki šiol yra pats galingiausias Katalonijos pakrantėje. Pasimėgaukite tradiciniu katalonų maistu bei gardžiomis jūrų gėrybėmis šalia švyturio įsikūrusiame idiliškame restorane, iš kurio atsiveria nuostabūs vaizdai.

Cap Roigo botanikos sodas

Cap Roigo sodas yra vienas iš pagrindinių turistų traukos vietų. Jis buvo įkurtas 1927 metais ir dabar jame auga daugiau kaip tūkstantis augalų rūšių.

Cami de Ronda takas

Cami de Ronda yra vaizdingas takas, jungiantis pagrindinius pakrantės miestelius. Maršrutas šiuo taku užtruks 30 minučių. Po to pasukite į Manel Juanola i Reixach apžvalgos aikštelę. Nuo jos atsivers senamiesčio panorama – pati nuostabiausia vieta stebėti saulėlydį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)