„Prieš kelerius metus į Australiją išvykau studijuoti, o tuomet planavau iš karto grįžti į Lietuvą. Visgi pradėjusi gyvenimą čia, supratau, kokia tai nuostabi ir didelė šalis, todėl nusprendžiau, kad negrįšiu namo, kol jos visos neišnaršysiu“, – sakė ji.

Anot Aistės, Australijos „didžiojo rato“ (angl. The Big Lap) keliavimas kemperiu šalyje itin populiarus – bent kartą važiuoti tokiu būdu ryžtasi daugelis tiek jaunosios, tiek vyresnės kartos žmonių.

„Pamačiusi, kiek daug australų turi kemperius bei į keliones leidžiasi kone kiekvieną savaitgalį, užsibrėžiau tikslą šį Australijos ratą apvažiuoti ir aš“, – kalbėjo A. Gintautaitė.

Aistės Gintautaitės kelionė Australijoje

Po studijų įsidarbinusi rinkodaros agentūroje Sidnėjuje, lietuvė pusantrų metų su draugu ruošėsi kelionei: atsisiuntė automobilį iš Europos, įsigijo kemperį, susiplanavo šešių mėnesių išvykos maršrutą, susikrovė daiktus ir išsikraustė iš buto Sidnėjuje.

„Iš pradžių planavome įsigyti autobusiuką, bet daugelis australų minėjo, kad keliaujant čia ypač svarbu turėti keturiais ratais varomą automobilį, nes kitaip nepasieksime pačių gražiausių žemyno vietų“, – prisiminė ji.

Pirkti automobilį Australijoje buvo per brangu, tad pasidomėjusi pora nusprendė jau turimą automobilį atsisiųsti iš Europos laikino importo pagrindu. Aistės planuose buvo 15 tūkst. km kelionė aplink šalį, tačiau vos po mėnesio suprato, kad kilometrų ir išlaidų bus daugiau.

„Išvažiavę suvokėme, kad norisi gyventi ne kempinguose miestelių centruose, o gamtoje. Kiekvieną dieną ieškojome kuo mažiau ištyrinėtų vietų, tad vos po dviejų mėnesių kelionės buvome nuvažiavę 10 tūkst. km“, – pasakojo A. Gintautaitė.

Aistės Gintautaitės kelionė Australijoje

Pradėjusi kelionę Sidnėjuje, lietuvė aplankė didžiąją dalį pietinės Australijos pakrantės, raudonąjį Australijos centrą, kur galima rasti Uluru, bei Vakarų Australiją, kuri žymi balto smėlio paplūdimiais ir Ningaloo rifu. Toliau planuose šiaurinė dalis bei rytinė pakrantė.

„Australija yra nuostabi. Nuo balčiausio smėlio paplūdimių iki kultūriškai ir istoriškai itin svarbių nacionalinių parkų, priklausančių aborigenams – čia galima rasti visko“, – tikino Aistė.

Aistės Gintautaitės kelionė Australijoje

Nors nuvažiuoti dar liko daugiau nei pusė žemyno, Aistė sakė, kad ši kelionė jau dabar yra labai daug ko apie gyvenimą išmokiusi patirtis:

„Manau, didžiausia klaida, kurią dažnai darome – galvojame, kad turime daug laiko ir savo svajones spėsime įgyvendinti kada nors vėliau. Aš taip gyventi labai bijau. Bijau po 20 metų suprasti, jog pusę dalykų gyvenime dariau tik dėl to, kad taip liepė kiti, ir vis laukiau tinkamo momento gyventi taip, kaip noriu aš.“

Aistės Gintautaitės kelionė Australijoje

Aistė teigė, kad dabartinis jų tikslas – pamatyti kuo daugiau pasaulio derinant tai su nuotoliniu darbu, turinio kūrimu ir fotografija.

„Įsimylėjau šį keliavimo būdą, labai norėčiau, pamačiusi Australiją, taip pat keliauti ir po kitas šalis. Galvojame, gal kita šalis gali būti Kanada“, – svarstė ji.

Aistės kelionę galite sekti tiktoko ir instagramo platformose.