Kaunas - Baris skrydis

Greičiausias būdas pasiekti Barį - tiesioginis skrydis:

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Kauno oro uosto į Bario oro uostą vyksta du kartus per savaitę: pirmadieniais ir ketvirtadieniais. Skrydžius pasirinkite www.skrendu.lt

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses svyruoja nuo 80 iki 100 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Bario oro uostas yra vos už keleto kilometrų nuo miesto centro. Greitas ir pigus būdas patekti į miestą – traukinys arba autobusas. Abi šios transporto priemonės kursuoja reguliariai.

Kelionė pėstute - geriausias būdas ištyrinėti Barį

Pradėkite nuo Castello Normanno-Svevo – viduramžių pilies, kuri ne tik stebina savo architektūra, bet ir siūlo įdomių parodų. Toliau keliaukite į Baziliką Šv. Mikalojaus (Basilica di San Nicola), kurioje saugomos šventosios relikvijos. Ši bazilika yra svarbi ne tik katalikams, bet ir stačiatikiams, todėl čia visada sutiksite piligrimų iš viso pasaulio.

Senamiestis, Baris

Siaurų gatvelių labirinte, vadinamame Bari Vecchia, galite atrasti vietinių gyventojų kasdienybę: močiutės gamina šviežius orecchiette makaronus tiesiog gatvėje, o gatvės menininkai kuria spalvingus grafičius ant senovinių pastatų sienų. Pasivaikščiokite Lungomare – ilgiausioje promenadoje Europoje, kur pajusite jūros gaivumą ir galėsite pasigrožėti miesto panorama.

Įdomi lankytina vieta Baryje

Teatro Petruzzelli yra didžiausias teatras Bari mieste ir ketvirtas pagal dydį Italijoje. Tai ne tik vieta, kur vyksta spektakliai, bet ir svarbi miesto istorijos ir kultūros dalis. Štai keletas įdomių faktų apie Teatro Petruzzelli:

Teatro Petruzzelli teatras, Baris

  • Teatro Petruzzelli pastatytas 1903 m. Pastatė jį Petruzzelli šeima, vietiniai verslininkai. Aukso amžiuje teatras garsėjo savo didžiule talpa (2192 vietų), įspūdingomis dekoracijomis iš gryno aukso ir aukšto lygio pastatymais.

  • 1991 m. teatrą nuniokojo gaisras. Atstatymas truko beveik 20 metų, o duris jis vėl atvėrė 2009 m.

  • Šiandien Teatro Petruzzelli vyksta operos, baleto ir klasikinės muzikos koncertai. Teatras taip pat siūlo šeimoms skirtus pasirodymus ir edukacinius kursus.

  • Galite užsisakyti ekskursiją po Teatro Petruzzelli ir iš arčiau susipažinti su jo įspūdinga architektūra ir istorija.

Pietų Italijos skoniai Baryje

Anthony Bourdain kartą pasakė: „Gastronomija yra skausmo mokslas“. Baryje šie žodžiai įgauna ypatingą prasmę. Čia maistas yra aistra, kurioje susipina žiaurumas ir nuostaba. Pietums siūlau užsukti į „Al Pescatore“, kur galėsite paragauti šviežios jūros gėrybių: nuo žalių midijų iki grilintų kalmarų, viskas čia pagaminta su meile ir precizika.

Focaccia barese duona

Vakarienei rekomenduojama rinktis „Osteria del Borgo Antico“. Čia patiekalai ruošiami pagal senas tradicijas, naudojant vietinius produktus. Nepamirškite paragauti Bario pasididžiavimo – focaccia barese, minkštos ir aromatingos duonos, kuri yra ideali užkandėlė prie taurės gėrimo.

Bario paplūdimiai

Bario apylinkėse gausu nuostabių paplūdimių, tad tikrai rasite sau tinkamą, nesvarbu, ar ieškote ramaus kampelio, ar norite linksmintis ir pasimėgauti vandens pramogomis. Štai keli populiariausi pasirinkimai:

Pane e Pomodoro: Tai miesto paplūdimys, esantis netoli centro. Jis yra ilgas ir platus, su smėlėtu krantu ir švariu vandeniu. Čia rasite daug patogumų, įskaitant gultus, skėčius, persirengimo kambarius ir dušus. Taip pat yra keletas restoranų, barų ir parduotuvių.

Polignano a Mare paplūdimys

Lido San Giovanni: Šis paplūdimys yra šiek tiek toliau nuo centro, tačiau vertas kelionės. Jis garsėja krištolo skaidrumo vandeniu ir baltu smėliu. Čia rasite mažiau žmonių nei Pane e Pomodoro paplūdimyje, todėl tai puiki vieta atsipalaiduoti.

Cala San Cataldo: Šis mažas įlankos paplūdimys apsuptas uolų, tad tai puiki vieta nardyti ir tyrinėti povandeninį pasaulį. Čia taip pat įsikūręs restoranas, iš kurio atsiveria nuostabūs vaizdai į jūrą.

Be šių populiarių pasirinkimų, Bario apylinkėse yra daugybė kitų paplūdimių. Galite rasti ramių įlankų, nudistų paplūdimių ir tokių, į kuriuos atvykti leidžiama kartu su augintiniais.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.