Vilnius - Berlynas skrydis

Iš Vilniaus oro uosto į Berlyno Brandenburgą skraidina „Ryanair“, o skrydis trunka tik kelias valandas. Vos nusileidus ir ištrūkus iš oro uosto spąstų, Berlyno centrą pasieksite greitu S-Bahn arba taksi, tad pasiruoškite atrasti šį dinamišką miestą.

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Berlyno Brandeburgo oro uostą vyksta tris kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir sekmadieniais su „Airbaltic“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Norintiems keliauti iš Kauno, tiesioginiai skrydžiai vyksta tris kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir sekmadieniais su „Ryanair“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses svyruoja nuo 50 iki 100 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Esminės Berlyno lankytinos vietos

Pradėkite savo kelionę Berlyne nuo Brandenburgo vartų – įspūdingos neoklasikinės struktūros, simbolizuojančios Vokietijos susivienijimą. Netoliese esantis Reichstagas yra dar vienas privalomas objektas, kurį verta aplankyti. Nepraleiskite progos užlipti į stiklinį kupolą ir pasigrožėti miesto panorama.

Berlyno siena (graffiti fragmentas)

Toliau keliaudami, aplankykite East Side Gallery – buvusios Berlyno sienos dalį, paverstą ilgiausia lauko galerija pasaulyje. Čia susitinka istorija ir menas, o spalvingi grafičiai ir meno kūriniai perteikia stiprias žinutes apie laisvę ir susitaikymą.

Pasivaikščiojimas po Berlyno širdį

Berlynas yra puikus miestas tyrinėti pėsčiomis. Pradėkite nuo Aleksandro aikštės, kurioje stovi žymusis TV bokštas. Užlipkite į apžvalgos aikštelę ir pamatykite miestą iš paukščio skrydžio. Tada pasivaikščiokite iki Hackesche Höfe – labirinto tipo kiemelių, kuriuose įsikūrę madingi butikų ir kavinių rajonai.

TV bokštas, Aleksandro aikštė, Berlynas

Nepraleiskite Berlyno katedros ir netoliese esančios Muziejų salos. Šis unikalus kompleksas yra namai penkiems garsiausiems muziejams, tokiems kaip Pergamono muziejus ir Alte Nationalgalerie.

Šiuolaikinis Berlyno veidas

Berlynas yra garsus savo avangardiniu menu ir modernia architektūra. Potsdamo aikštėje galite pamatyti šiuolaikinio miesto veidą – modernius dangoraižius ir futuristinius pastatus. Artėjant vakarui, leiskitės į Kreuzberg rajoną, žinomą dėl savo bohemiško gyvenimo būdo ir įvairių kultūrinių patirčių.

Kreuzberg rajonas, Berlynas

Vakare aplankykite kultūrinį centrą „Berghain“ – buvusią elektrinę, kurioje dabar vyksta garsiausi pasaulio techno vakarėliai. Tai ne tik naktinio gyvenimo vieta, bet ir kultūros simbolis, pritraukiantis lankytojus iš viso pasaulio.

Berlyno meniu

Berlynas gali pasigirti įvairiausiais restoranų ir barų pasiūlymais. Pavalgykite prabangiame „Katz Orange“ restorane, kuriame dominuoja ekologiški ir sezoniniai produktai. Nepraleiskite progos paragauti tradicinių Berlyno valgių, tokių kaip „Currywurst“ ar „Berliner Pfannkuchen“.

Tradiciniai “Currywurst” Berlyne

Po vakarienės, apsilankykite „Prater Garten“ – viename seniausių Berlyno alaus sodų, kur galite paragauti vietinių gėrimų. Jei norite ko nors modernesnio, keliaukite į „Monkey Bar“ ant stogo, kur galėsite grožėtis miesto vaizdais ir mėgautis kūrybingais kokteiliais.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.