Vilnius - Dubrovnikas skrydis ir kelionė

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Dubrovniko oro uostą vyksta du kartus per savaitę: antradieniais ir šeštadieniais su „Airbaltic“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – 168 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Dubrovniko oro uostas yra vos už 20 km nuo miesto centro. Greičiausias būdas patekti į miestą – autobusas arba taksi. Pirmasis sustojimas turėtų būti senamiestis – vieta, kuri iš karto įtrauks jus į savo siauras gatveles ir viduramžių atmosferą.

Atraskite pagrindines Dubrovniko lankytinas vietas

Dubrovnikas – tai miestas, kuris sužavi iš pirmo žvilgsnio. Pradėkite nuo senovinės miesto sienos, kuri tęsiasi daugiau nei du kilometrus aplink senamiestį. Pasivaikščiojimas šiomis sienomis suteikia galimybę pamatyti įspūdingą miesto panoramą ir Adrijos jūrą.

Dubrovniko sienos

Nusileidę nuo sienų, aplankykite Onofrijaus fontaną, esantį Pile vartų aikštėje. Tai architektūrinis šedevras, kuris teikia šviežią vandenį nuo XV amžiaus. Nuo čia keliaukite į Dubrovniko katedrą, kurioje saugomos įvairios relikvijos ir meno kūriniai.

Įdomi lankytina vieta Dubrovnike

Dubrovniko funikulierius yra lyninis keltuvas, jungiantis Dubrovniko senamiestį su Srd kalnu. Tai populiari turistinė atrakcija, leidžianti pamatyti nuostabius miesto ir Adrijos jūros vaizdus.

Dubrovniko funikulierius

Dubrovniko funikulierius yra 778 metrų ilgio ir įveikia 405 metrų aukščio skirtumą. Jis susideda iš dviejų vagonų, talpinančių po 50 keleivių. Kelionė trunka apie 5 minutes. Kelionė Dubrovniko funikulieriumu pati iš savęs yra puiki patirtis, tačiau viršūnėje atsiveria nuostabūs Dubrovniko vaizdai. Viršūnėje taip pat yra Karo muziejus, kuriame eksponuojami Kroatijos nepriklausomybės karo artefaktai. Taip pat yra televizijos bokštas, iš kurio atsiveria 360 laipsnių vaizdai į apylinkes.

Pasivaikščiojimas Dubrovniko senamiestyje

Dubrovniko senamiestis yra įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą ir tai tikrai nepamirštamas vaizdas. Siaurų akmeninių gatvelių labirintas, akmeniniai pastatai ir žavingos aikštės – tikrai verta tai išvysti savo akimis.

Dubrovniko senamiestis

Nepraleiskite galimybės aplankyti War Photo Limited – galeriją, kurioje eksponuojamos karo fotografijos iš įvairių pasaulio kampelių. Pasivaikščiojimas palei Stradun – pagrindinę senamiesčio gatvę, yra būtinas. Čia rasite tiek istorinių pastatų, tiek šiuolaikinių parduotuvių ir kavinių. Užsukite į vieną iš jų ir pasimėgaukite vietinės kavos puodeliu.

Dubrovnikas – kur pavalgyti: kavinės ir restoranai

Čia maistas yra gyvenimo dalis, ir kiekvienas patiekalas – tai nuotykis. Pietums rekomenduojama aplankyti „Buža“ barą – vietą, kuri įsikūrusi tiesiai ant jūros uolų. Čia galite mėgautis ne tik įspūdingais vaizdais, bet ir šviežiomis jūros gėrybėmis bei vietiniu vynu. Vakarienei verta užsukti į „Proto“ restoraną, kuris garsėja šiuolaikine kroatų virtuve ir puikiu aptarnavimu.

Buža baras, Dubrovnikas

Nepamirškite paragauti Dubrovniko pasididžiavimo – šviežiai pagamintų austrių iš Mali Ston įlankos, kurios garsėja subtiliu skoniu ir kokybe.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.