Lyg būtų maža gėdos dėl paties fakto, šis įvykis nutiko ne eilinę dieną, o naujojo Irano prezidento inauguracijos laikotarpiu. Įžūlumas neišpasakytas. Suprantu ajatolų pasiutimą – jie suvokė, kad niekas Irane nėra toks saugus, kaip galimai manėsi esantis. Aišku, šia akcija iš karto buvo apkaltinti sionistai, tai yra Izraelis, kuriam buvo pažadėtas kankinių kerštas, Alacho rūstybė, veidrodinis atsakas ir panašūs dalykai.

O ką pats Izraelis? Kaip visada – beveik nieko. Izraelis retai kalba apie savo operacijas svečiose šalyse. Jo taktika yra mažiau tuščių kalbų ir daugiau realių darbų. Todėl, kaip ir reikėjo tikėtis, dėl šios situacijos žydai buvo šykštūs komentarais. Teoriškai, net nėra iki galo aišku, ar tai tikrai jų darbas (nors praktiškai visi supranta, kad jų). Aišku, nuo įvykio praėjo dar nedaug laiko, gal ilgainiui reikalai ims darytis aiškesni ir mes kartu pamatysime, kas už jų slypi bei kokios bus realios viso to pasekmės.

Kaip ten bebūtų, teroristinė „Hamas“ prarado vieną iš savo politinių lyderių, kas šiai grupuotei yra nemažas nuostolis. O ar nustebote, jog šitos žvaigždės mirtimi iškart pasipiktino kitos teroristinės valstybės, tai yra, Rusijos atstovai? Tai yra nepriimtina politinė žmogžudystė, turėsianti neigiamas pasekmes visame regione, aiškino kažkoks rusų klerkas, matomai primiršęs, kad jo vadovybė žmogžudystes Ukrainoje vykdo beveik dvejus su pusę metų.

Šiandien daugiau papasakosiu apie pietinį šalies kurortą, kuris laikomas bene geriausia šalies atostogų vieta ir kuriame visada buvo gausu rusų, o dabar apskritai galima suabejoti, kur esi atsidūręs.