Vilnius - Hamburgas skrydis

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Hamburgo oro uostą vyksta kas 1-2 dienas su „Airbaltic“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Rekomenduojamas tiesioginis skrydis iš Vilniaus į Hamburgą ketvirtadienį 14:20, atvykimas 15:25 vietos laiku, išvykstama sekmadienį 8:45 ryte, atvykimas į Vilnių 11:35.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – apie 105 Eur (kaina tikrinta gegužės 14 d., su rankiniu bagažu iki 8kg).

Hamburgo oro uostas (HAM)

Tai antras pagal dydį Vokietijos oro uostas ir tarptautinis transporto centras. Jei pirmą kartą skrendate į Hamburgą, štai keletas dalykų, kuriuos turėtumėte žinoti:

  • Hamburgo oro uoste yra du terminalai: Terminalas 1 ir Terminalas 2. Dauguma skrydžių iš Lietuvos atvyksta į Terminalą 1.

  • Tarp terminalų kursuoja nemokamas autobusas. Kelionė trunka apie 10 minučių. Iš oro uosto į miesto centrą taip pat galite nuvykti S-Bahn traukiniu (linija S1) arba taksi. Kelionė traukiniu trunka apie 30 minučių, taksi – apie 20 minučių.

  • Oro uoste gausu įvairių parduotuvių, restoranų ir kavinių. Yra nemokamas Wi-Fi ryšys, valiutos keitimo punktai ir bankomatai.

Nauji objektai Hamburge

Vienas iš įspūdingiausių naujų objektų yra Elbės filharmonija (Elbphilharmonie), moderni koncertų salė, atidaryta 2017 metais HafenCity rajone. Ši vieta ne tik stebina savo architektūra, bet ir siūlo nuostabią panoramą į Elbės upę. Be to, HafenCity yra didžiausias miesto centro atnaujinimo projektas Europoje, kuriame rasite modernią architektūrą, parduotuves, restoranus ir muziejus.

Elbės filharmonija (Elbphilharmonie), Hamburgas

Kitas svarbus naujas objektas - Tarptautinis Jūrų muziejus (International Maritime Museum), atidarytas 2008 metais. Jame rasite unikalią jūrų istorijos kolekciją, įskaitant senovinius laivų modelius, jūrų žemėlapius ir įvairius eksponatus. Nepamirškite aplankyti ir Planten un Blomen parko, kur vasarą vyksta įspūdingi vandens šviesų koncertai.

Pagrindinės lankytinos vietos Hamburge

Nors Hamburge daugybė naujų objektų, yra vietų, kurios niekada nepraranda savo žavesio. Miniatur Wunderland – tai didžiausia pasaulyje miniatiūrų paroda, kuri nuolat plečiasi ir siūlo naujas ekspozicijas. Hamburgo miesto rotušė (Rathaus) – dar viena privaloma aplankyti vieta, pasižyminti didinga architektūra ir turtinga istorija.

Miniatiūrų muziejus “Miniatur Wunderland”, Hamburgas

Jei domitės gamta ir gyvūnais, nepraleiskite Tierpark Hagenbeck, Hamburgo zoologijos sodo, garsėjančio natūraliais gyvūnų aptvarais ir įvairių gyvūnų rūšių kolekcija. Be to, Speicherstadt - didžiausias pasaulyje sandėlių kompleksas, įtrauktas į UNESCO pasaulio paveldo sąrašą, yra vieta, kurioje galėsite pasinerti į miesto istoriją ir kultūrą.

Hamburgo sandėlių kompleksas “Speicherstadt”

Restoranai ir kavinės Hamburge

  • Norėdami patirti tikrąjį Hamburgo skonį, apsilankykite garsiajame Fischmarkt, kuris veikia sekmadienio rytais ir siūlo šviežias jūros gėrybes.

  • Restoranas Carls an der Elbphilharmonie su vaizdu į Elbės upę yra puiki vieta vakarienei su vaizdu į miestą, o Brodersen Restaurant Hamburger Küche siūlo tradicinės vokiečių virtuvės patiekalus.

  • Jei ieškote prabangos, Haerlin restoranas su Michelin žvaigžde siūlo išskirtinius patiekalus ir aukščiausios kokybės aptarnavimą.

Hamburgas siūlo daugybę naujovių ir klasikinių lankytinų vietų, kurios neabejotinai pavers jūsų viešnagę įsimintina. Kiekvienas šio miesto kampelis kviečia atrasti kažką naujo ir unikalus, net jei čia jau buvote prieš daugelį metų.

Hamburgo lankytinų vietų maršruto pavyzdinis planas

1 diena: Atvykimas ir Speicherstadt

  • Popietė: ketvirtadienį 15:25 vietos laiku atvyksite į Hamburgą. Įsiregistruokite viešbutyje ir palikite bagažą. Įskaičiuokite kelionės iš oro uosto į viešbutį laiką (maždaug 1 valanda viešuoju transportu). Patogus susisiekimas iš oro uosto į miesto centrą: S-Bahn, autobusas arba iš anksto užsisakytas pervežimas.

  • Pasivaikščiojimas po miestą: pasirinkite trumpą, bet įdomią pėsčiųjų kelionę po miestą, kad susipažintumėte su Hamburgo atmosfera. Rathaus (Rotušė) ir Binnenalster: pasivaikščiokite aplink įspūdingą Hamburgo rotušę ir pasigrožėkite vaizdingu Binnenalster ežeru.

Hamburgo rotušė, Binnenalster ežeras, Hamburgas

  • Jungfernstieg: pasivaikščiokite šia garsiąja promenada palei Binnenalster, pasigrožėkite Alster fontanu ir aplinkinėmis parduotuvėmis.

  • Vakarienė: pasirinkite restoraną arčiau Speicherstadt arba rotušės, kad nereikėtų daug vaikščioti. Keletas variantų:

Die Bank: Šis restoranas įsikūręs Speicherstadt ir siūlo šiuolaikišką vokišką virtuvę.

Fleetschlöschen by Daniel Wischer: Šis restoranas siūlo vokišką virtuvę istoriniame pastate, kadaise buvusioje muitinėje.

BLOCKBRÄU yra populiarus restoranas netoli Jungfernstieg, garsėjantis tradiciniais vokiškais patiekalais. Tai puiki vieta jaukiai vakarienei neformalioje ir draugiškoje aplinkoje.

  • Speicherstadt: po vakarienės keliaukite į Speicherstadt – istorinį sandėlių rajoną, kuris dabar yra UNESCO pasaulinio paveldo objektas. Pasivaikščiokite po šias įspūdingas vietas ir pasigrožėkite unikalia architektūra.

Hamburgo sandėlių kompleksas “Speicherstadt”

2 diena: HafenCity ir Miniatur Wunderland

  • Rytas: Penktadienį ryte, išsimiegoję ir papusryčiavę, keliaukite į HafenCity – naująjį Hamburgo rajoną. Ši prieplaukos zona garsėja modernia architektūra, inovatyviomis įmonėmis ir nuostabiais Elbės upės vaizdais.

Hafenstadt rajonas, Hamburgas

  • Elbės filharmonijos koncertų salė: Pasigrožėkite įspūdinga Elbės filharmonijos koncertų sale, esančia HafenCity. Jei turite laiko ir galimybę įsigyti konkretaus renginio bilietus, rekomenduojama patyrinėti nuostabią filharmoniją iš vidaus.

Elbės filharmonija (Elbphilharmonie), Hamburgas

  • Pietūs: HafenCity siūlo įvairių restoranų, tad išsirinkite jums patinkančią vietą papietauti.

  • Miniatur Wunderland: Po pietų apsilankykite „Miniatur Wunderland“ – didžiausioje pasaulyje miniatiūrinių geležinkelių parodoje. Čia pamatysite nuostabius miniatiūrinius miestų modelius iš viso pasaulio. www.miniatur-wunderland.deMiniatur Wunderland - Miniatiūrų pasaulis Hamburge

Miniatiūrų muziejus “Miniatur Wunderland”, Hamburgas

  • Vakarienė: Jei ieškote unikalaus ir gyvybingo vakaro Hamburge, rekomenduojame apsilankyti Schanzenviertel rajone. Šis rajonas garsėja savo bohemiška atmosfera, kūrybingumu ir daugybe puikių restoranų bei kavinių. Čia rasite įvairių pasaulio virtuvių patiekalus, kurie tikrai patenkins net išrankiausius skonius. Viena iš populiariausių vietų Schanzenviertel rajone yra restoranas Bullerei, įsikūręs sename mėsos fabrike. Šis restoranas, kurį įkūrė garsus vokiečių virėjas Tim Mälzer, siūlo šiuolaikinės europietiškos virtuvės patiekalus, pagamintus iš šviežių ir vietinių ingredientų. Restoranas išsiskiria ne tik puikiu maistu, bet ir jaukia bei modernia atmosfera.www.tripadvisor.comSchanzenviertel

Happenpappen yra puikus pasirinkimas vegetarams ir veganams. Šis restoranas siūlo įvairius kūrybiškus patiekalus iš šviežių ir vietinių ingredientų. Atmosfera jauki ir draugiška, todėl čia puikiai praleisite laiką su draugais ar šeima.

Bullerei yra garsus restoranas, įkurtas žinomo vokiečių virėjo Timo Mälzerio. Įsikūręs sename mėsos fabrike, restoranas siūlo šiuolaikinės europietiškos virtuvės patiekalus, pagamintus iš šviežių ir vietinių ingredientų. Atmosfera moderni ir stilinga, o maistas - išskirtinis.

Oma’s Apotheke yra unikalus restoranas su retro stiliaus interjeru, siūlantis įvairius vokiečių ir tarptautinius patiekalus. Restoranas yra žinomas dėl savo malonios atmosferos ir skanaus maisto.

3 diena: Botanikos sodas ir Planten un Blomen parkas

Šią dieną siūlome praleisti gamtoje ir šeimai draugiškose pramogose Planten un Blomen parke ir jo apylinkėse. Šis parkas yra Hamburgo centre ir siūlo daugybę įdomių veiklų tiek vaikams, tiek suaugusiems.

Rytas:

  • Planten un Blomen: Pasivaikščiokite po gražius šio miesto parko sodus. Pasigrožėkite gėlėmis, medžiais, ežerais ir japonišku sodu. Mažiesiems patiks miniatiūrinis geležinkelis, vaikų žaidimų aikštelės ir maži laiveliai.

Planten un Blomen parkas, Hamburgas

  • Tropen-Aquarium (Tropikų akvariumas): Šalia Planten un Blomen yra įspūdingas akvariumas, kuriame galima pamatyti povandeninio pasaulio gyventojų iš įvairių pasaulio dalių. Vaikai bus sužavėti ryklių, pingvinų, spalvingų žuvų ir kitų egzotinių gyvūnų įvairove.

  • Botanischer Garten (Botanikos sodas): Jei domitės augalais, nepamirškite apsilankyti Hamburgo botanikos sode,kuris yra visai šalia Planten un Blomen. Čia pamatysite didžiulę augalų kolekciją iš viso pasaulio, įskaitant orchidėjas, kaktusus ir atogrąžinius augalus.

Botanikos sodas, Hamburgas

  • Spielbudenplatz: Šalia Reeperbahn esantis Spielbudenplatz yra seniausias Hamburgo atrakcionų parkas. Čia rasite įvairių karuselinių, atrakcionų ir žaidimų mažiesiems. Nors ši vieta nėra tiesiogiai šalia Planten un Blomen, ji yra palyginti netoli ir gali būti smagiu dienos pabaigimu, ypač jei turite vyresnių vaikų.

  • Vakarienė: Šalia Planten un Blomen yra daug restoranų. Parke rekomenduojame apsilankyti Park Cafe restorane, kuris siūlo puikius patiekalus ir nuostabų vaizdą į parką. Šis restoranas yra žinomas dėl savo lengvų ir šviežių patiekalų, kurie puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Park Cafe yra puiki vieta atsipalaiduoti ir mėgautis maistu po ilgos dienos tyrinėjant Hamburgą.

Cafe Schöne Aussichten yra jaukus restoranas, įsikūręs pačiame Planten un Blomen parke. Čia galite mėgautis lengvais užkandžiais, salotomis, sumuštiniais ir kitais gardžiais patiekalais ramioje ir malonioje aplinkoje.

Park Cafe Planten un Blomen yra dar vienas puikus pasirinkimas pačiame parke. Restoranas siūlo įvairius užkandžius, lengvus patiekalus ir gardžius desertus. Tai puiki vieta atsipalaiduoti po pasivaikščiojimo po parką.

L’Osteria yra populiarus itališkas restoranas netoli Planten un Blomen parko. Restoranas garsėja savo didelėmis picomis ir gardžiais itališkais patiekalais. Tai puiki vieta neformaliai ir draugiškai vakarienei.

4 diena: Paskutinė diena Hamburge

  • Rytas: Paskutinė diena Hamburge! Atsižvelgiant į ankstyvą skrydį (išvyksta sekmadienį 8:45 ryte), rekomenduojama turėti lengvus pusryčius viešbutyje.

  • Laisvas laikas: Jei turite pakankamai laiko iki skrydžio į Vilnių, galite pasivaikščioti po miestą ir apsipirkti suvenyrų, apsilankyti Hamburgo muziejuje, kuriame eksponuojama miesto istorija, paplaukioti kruizu Elbės upe ir pasigrožėti Hamburgo panorama.

Geriausias būdas patekti iš Hamburgo oro uosto (Helmut Schmidt) į miesto centrą ir atgal

Yra keli patogūs būdai nuvykti iš Hamburgo oro uosto (HAM) į miesto centrą ir atgal:

  • Viešasis transportas. Greičiausias ir ekonomiškiausias būdas yra S-Bahn (miesto greitasis elektrinis traukinys). S-Bahn linija S1 tiesiogiai jungia oro uostą su Hamburgo centrine stotimi (Hamburg Hauptbahnhof) per maždaug 25 minutes. Bilietus galite įsigyti oro uosto bilietų automate. Taip pat galite naudotis autobusu. Autobusas Nr. 29 jungia oro uostą su įvairiomis miesto stotelėmis, įskaitant centrinę stotį. Kelionės trukmė gali šiek tiek ilgiau trukti nei S-Bahn.

  • Taksi. Tai patogus pasirinkimas, jei keliaujate su dideliu bagažu arba nenorite naudotis viešuoju transportu.Taksi stotelės yra prie kiekvieno oro uosto terminalo. Kelionės kaina iki miesto centro gali svyruoti nuo 20 iki 40 eurų, priklausomai nuo paros laiko ir eismo sąlygų.

  • Iš anksto užsakytas pervežimas. Galite iš anksto internetu užsisakyti privatų pervežimą iš oro uosto į viešbutį ar kitą pageidaujamą vietą. Ši paslauga gali būti brangesnė nei viešasis transportas, tačiau ji yra patogi ir patikima.

  • Grįžtant į oro uostą. Galite pasinaudoti tuo pačiu būdu, kuriuo atvykote į miestą. Atminkite, kad S-Bahn ir autobusai važiuoja reguliariai, todėl prieš kelionę į oro uostą pasitikrinkite tvarkaraštį.

Papildomi patarimai:

  • Hamburgo kortele (Hamburg Card): Jei planuojate daug naudotis viešuoju transportu, galite įsigyti Hamburgo kortelę. Ji suteikia neribotas keliones viešuoju transportu tam tikram laikotarpiui, taip pat nuolaidas į lankytinas vietas ir muziejus.

  • Mobiliosios programėlės: Kelionės planavimui galite naudoti mobiliąsias programėles, tokias kaip „HVV App“ (Hamburgo viešojo transporto programėlė) arba „Google Maps“.

Pastaba: Šioje informacijoje pateiktos apytikslės kainos. Rekomenduojama prieš kelionę pasitikrinti naujausią informaciją apie viešojo transporto bilietų kainas ir tvarkaraščius.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.