Praėjo palyginti nedaug metų ir niūrios bei skurdžios posovietinės Lietuvos paveikslas pasikeitė drastiškai. Dabar Lietuva yra turtinga vakarietiškų standartų šalis, kurios didelė dalis gyventojų, įskaitant ir mane patį, be itin didelių pastangų gali sau leisti nukakti ne tik į Kaliforniją, bet ir visur, kur nori.

Kalifornija mane traukė ir dėl visokių santų barbarų, berverli hilsų, melrouzų ir panašių, per televizorių matytų serialų, kuriuose veiksmas vyko ne kur kitur, o būtent joje – turtingiausioje JAV valstijoje (net vienas mano mėgstamiausių kultinių serialų „Draugai“, nors ir vaizdavo gyvenimą Niujorke, buvo filmuojamas Kalifornijoje). Taip, Kalifornija yra be galo turtinga.

Skaičiau, kad pagal ekonominio išsivystymo lygį ji patektų į turtingiausių pasaulio šalių penketuką. Aišku, tie duomenys gali svyruoti, tačiau fakto tai pernelyg nekeičia – būdama nepriklausoma valstybe, Kalifornija būtų viena turtingiausių valstybių pasaulyje.

Taigi, žiūrėdamas tuos visus aukščiau paminėtus serialus, planavau užaugęs aplankyti visas juose rodomas vietas, kurių dauguma yra antrame pagal dydį šalyje Los Andželo mieste. Būtent šis miestas ir buvo mano vaikystės svajonių vieta. Tas laikas praėjo daug greičiau nei tikėjausi. Nuo mano vaikiškų svajonių nebuvo praėjęs nė dešimtmetis, kai aš pirmą kartą apsilankiau Los Andžele.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)