Tiesa, didelę dalį tos jėgos sudaro faktas, kad Meksikoje yra amžina vasara, kas jau savaime yra jėga. Kas gali būti geriau už vasarą? Mažai kas. Manau, kad jei šalyje, į kurią vyksti, yra šilta tai jau sudaro pusę kelionės gėrio, o kita pusė generuojasi iš to kiek ta šalis iš tiesų yra šauni. Mano vertinimu, bent penkis iš dešimties balų šalis turės vien dėl to, kad joje yra vasara. Per daug sakote? Man tai ne, aš per daug mėgstu vasarą ir per daug nemėgstu žiemos.

Taigi, prieš pat kelionę, mano jau minėta pažįstama, persiuntė man straipsnio nuorodą, kuriame pasakojama, ką Kankuno oro uoste neseniai patyrė į Meksiką atvykusi lietuvių šeima. Skaitėte ją? Ta mano pažįstama, visa išsigandusi, puolė klausinėti manęs ne ką dar nuveikti Meksikoje, o kaip aš praėjau pasienį, kiek pinigų turėjau ir panašiai. Pasakiau, kad į Meksiką patekau labai sklandžiai, praeiti pasienį užtruko minutę, grynų pinigų turėjau gal keliasdešimt eurų, bet apie juos manęs niekas neklausė. Maža to, turėjau tik pirmos nakties nakvynės rezervaciją, bet ir apie ją niekas neklausė. Nusiramink, pasakiau, skrisk ramiai. Į Kankuną kasdien suskrenda tūkstančiai keliautojų ir absoliuti daugumą jų tą pasienį paeina be jokių problemų.

Taigi pasižvalgykime po Meksiką be kraupių žinučių. Juolab, kad mūsuose vis dar besilaikant žiemai, kelionė į vasaros šalį dar gali būti ir labai aktuali.

Jau esame kalbėję apie patį Kankuną ir aplinkines teritorijas, tad atėjo metas nuo jų kiek atitrūkti. Kaip atitrūkti? Nuomotu automobiliu, kaip gi daugiau? Meksikoje išsinuomoti automobilį yra pigu ir paprasta. Ekonominės klasės automobilio nuoma Kankune mums kainavo gal 70 eurų parai. O paprasta, nes viešbučio prieigose buvo nuomos kompanija, į kurią aš tiesiog nuėjau vakare ir paprašiau automobilio rytojui. Viskas buvo sutvarkyta greitai ir lengvai – ryte automobilis jau stovėjo paruoštas. O jis Meksikoje išties reikalingas, jei norisi ne tik pragulėti paplūdimyje, bet kažką ir pamatyti. Vairuoti Jukatano pusiasalyje yra nesudėtinga ir saugu, nes Meksikos narkotikų kartelių gaujų šis pusiasalis dažniausiai nevilioja. Jukatano pusiasalis yra apskritai saugiausia vieta šalyje.

Mes, aplankę jau mano anksčiau aprašytus senotus ir naująjį pasaulio stebuklą – majų šventyklų Čičen Icos miestą, automobiliu patraukėme į Meridą. Tai yra Jukatano pusiasalio sostinė ir didžiausias pietryčių Meksikos miestas. Tiesą sakant, rašo, kad Meridoje gyvena milijonas gyventojų, tačiau esant joje, tiek nesijaučia. Rodosi, jog ji yra mažesnė. Mieste yra išlikęs nemažas majų kultūros palikimas. Dar Merida yra garsi savo spalvotąja architektūra. Vaikštai sau tarp spalvotų namukų mieste ir jautiesi... kaip spalvotame pasakų miestelyje, turbūt. Be to, Merida laikoma pačiu saugiausiu miestu Meksikoje. Sako, kad joje yra didelė tikimybė būti neapvogtam net apsižioplinus. Nežinau, ar tai yra tiesa, nes mes visur periodiškai apsižioplindavome, tačiau, skirtingai nei kai kurie kiti mūsų tautiečiai, apvogti nebuvome niekur. Vairuoti Meridoje, kaip ir visame Jukatano pusiasalyje nėra sunku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)