Père Lachaise – garsiausios pasaulyje kapinės, turistų traukos objektas

Visgi pradėkime nuo Père Lachaise. Šios kapinės yra Paryžiuje, ir laikomos bene pačiomis garsiausiomis visame pasaulyje. Jos buvo įkurtos 1804 metais. Tuo metu tai buvo pats Prancūzijos sostinės pakraštys. Napoleonas Bonapartas išleido dekretą – jame buvo nurodyta, kad mirusieji turi būti laidojami už miesto ribų, siekiant išvengti ligų plitimo. Šios kapinės yra didžiausios Paryžiuje, jų plotas sudaro apie 44 hektarus. Regis, nieko ypatingo, kapinės kaip kapinės. Tačiau jos išgarsėjo dėl daugelio žinomų asmenybių, palaidotų šioje vietoje – tai ir rašytojas Oskaras Vaildas, dainininkas Džimas Morrisonas, kompozitorius Frederikas Šopenas ir daugelis kitų.

Iš pradžių toli nuo miesto ribos esančios kapinės pritraukdavo mažai klientų. Siekdama ištaisyti padėtį, valdžia, ypač nemažą piniginę dalį įnešęs dizaineris Nicolas Frochot, nusprendė padidinti Père Lachaise populiarumą ir čia perlaidojo La Fontaine ir Molière palaikus. 1817 m. čia amžinojo poilsio atgulė Pierre’o Abelardo ir jo mokinės Heloise palaikai. Ir tai pasiteisino: iki 1824 m. nuolatinių Père Lachaise „gyventojų“ skaičius išaugo nuo kelių dešimčių iki 33 tūkst. Du šimtmečius čia buvo laidojami iškilūs kultūros, mokslo ir meno veikėjai. Laikui bėgant kapinėse palaidotų žmonių skaičius viršijo milijoną, netgi neskaičiuojant tų, kurių pelenai buvo dedami į kolumbariumą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)