Jurgitos pasakojimas apie įspūdžius Tomorrowlande

Jurgita festivalyje lankėsi prieš dvejus metus ir kuomet ji buvo paklausta apie įspūdžius, teigė, jog to, ką ji pamatė, nepamirš iki gyvenimo galo. Pasak jos, tai magiška vieta, kurioje tu jautiesi tarsi atskirame pasaulyje – viskas nuo scenų ir dekoracijų, iki menkiausių smulkmenų yra apgalvota ir pritaikyta pagal festivalio tematikos estetiką.

Jurgita teigia, kad bilietus įsigyti tikrai sunku: „paprašiau draugų, kad atsidarytų kuo daugiau kompiuterių, jog kuo daugiau būtų šansų nusipirkti bilietus. Važiavome draugų kompanijoje, todėl kiekvienas nusprendėme bandyti savo laimę per daug skirtingų įrenginių. Tas, kuriam pavyko sulaukti savo šanso bilietų pardavimo eilėje, pirko bilietus visai kompanijai.“

Jurgita teigia, jog yra keli variantai, kaip galima įsigyti bilietus į festivalį. Pirmiausia – Global Journey kelionės paketas. Į šiuos paketus įeina viskas: skrydis į Belgiją, viešbutis ar kita nakvynės vieta, festivalio bilietai, suvenyrų maišelis, paėmimas iš oro uosto, pasitikimo vakarėliai atvykus.

Tiesa, perkant šį kelionės paketą, galima modifikuoti savo kelionę pagal savo poreikius. Galima rinktis keliavimo būdą autobusu, traukiniu arba lėktuvu. Galima rinktis apgyvendinimo įstaigas, festivalio tematikos viešbučius, hostelius, taip pat galima ir rinktis apgyvendinimą pačiame festivalyje įvairiuose bungaluose, paruoštose palapinėse, vilose, mažyčiuose namukuose, bet, pasak Jurgitos, pastarąjį apgyvendinimą gauti yra menkas šansas, nes apgyvendinimo vietos festivalyje ribotos ir jas išperka ne tik greičiausiai bet ir akimirksniu.

Asociatyvi nuotr.

Bėda ta, jog iš Lietuvos keliauti su šiuo paketu negalima, nes transportas į festivalį su šiuo paketu yra vykdomas tik iš didžiųjų Europos miestų, tad norint keliauti su šiuo paketu iki miestų, iš kurių galima nusigauti į Belgiją, reikės nuvykti pačiam.

„Mes keliavome pirmiausia iki Vokietijos. Ten pabuvome porą dienų iki mūsų Global Journey paketo traukinio į Belgiją. Tada jau ir prasidėjo didžiausias nuotykis gyvenime. Galvojome keliauti ir lėktuvu, nes žinojome, jog tam tikruose reisuose su Belgijos oro linijomis būna ir specialus festivalio vakarėlis pačiame lėktuve, bet mums traukiniu buvo patogiau.“ Tiesa, pasak Jurgitos, nors Global Journey keliavimo būdas populiariausias, jis gali atsieiti brangiai, nes keliaujama ne tik į Belgiją, bet ir į šalį, iš kurios vykstama į festivalį.

Jeigu toks keliavimo būdas netinka, Jurgita sako, jog yra ir kitas Global Journey paketas, su kuriuo keliavimu iki pačios Belgijos yra rūpinamasi individualiai, tai – Global Journey Hotel. Su šiuo paketu yra gaunama viskas, įskaitant apgyvendinimą hostelyje, bronzinio, sidabrinio, auksinio lygio (nuo pigiausio iki brangiausio) arba festivalio tematikos viešbutyje. Čia nėra įskaičiuotas transportas į Belgiją, tad lankytojui yra suteikiama laisvė rinktis, kaip ir kada jis vyks iki kelionės tikslo.

Jurgita atkreipia dėmesį, jog įsigyjant Global Journey paketą yra įsigyjama ir bonusų. Vienas iš jų – VIP festivalio bilietai, kurie suteikia galimybę patekti į VIP zonas, kurios yra mažiau perpildytos, o ir vaizdas į festivalio scenas nuo jų geresnis.

Pingai

Pasak festivalio dalyvės, šis paketas labai naudingas ir tuo, jog kiekvieną festivalio vakarą šio paketo savininkus iki jų viešbučio parveža autobusiukas. Festivalis kas vakarą griežtai baigiasi pirmą valandą nakties, o prasideda 12 dienos. Pasibaigus festivalio programai tau skiriama 40 minučių nueiti nuo pagrindinės scenos iki vietos, kur tave paima autobusiukas. Laikas apskaičiuotas pagal tai, kiek maždaug užtrunka nueiti nuo pagrindinės scenos iki paėmimo vietos.

Bilietų pardavimo tvarka

Jurgita pasakodama savo patirtį pasidalino, kokia tvarka yra parduodami bilietai. „Pirmiausia prasideda Global Journey bilietų pardavimas – tai populiariausias variantas, o jo yra parduodama daugiausiai bilietų.“ Pasak Jurgitos, šis būdas suteikia didžiausią šansą įsigyti bilietus, tiesa paketą, vienam asmeniui galima pirkti ne daugiau keturiems asmenims.

Tiesa, tai negarantuoja, jog bilietus pavyks įsigyti: „Gali būti taip, jog prie kompiuterio eilėje lauksite tikrai nemažą laiko tarpą, o tai reiškia, jog net atėjus jūsų eilei, gali būti, kad bilietai bus išpirkti arba liks tik, pavyzdžiui, brangiausi kelionės paketo variantai, kas kirstų per kišenę. Žodžiu, tai loterija.“

Jeigu nepavyko įsigyti Global Journey bilietų, vilties dar šiek tiek yra, nes už mažaug savaitės, vyksta Pre-Sale bilietų pardavimas. Tai reiškia, jog šio pardavimo metu yra 10% pigesni paprasti klasikiniai festivalio ir palapinių miestelio DreamVille bilietai. Deja, Jurgita sako, jog čia gauti bilietus labai menkas šansas, nes jų būna tik 70 tūkstančių.

Šių bilietų taip pat visi nori, nes dauguma pasirenka bilietus su įskaičiuotomis festivalio palapinėmis, miegmaišiais, čiūžiniais ir kitais daiktais, kuriuos tu, kaip suvenyrą gali pasiimti namo: „O jau tų palapinių grožio Lietuvos festivalyje tikrai daug kas pavydėtų“, – juokiasi Jurgita, pasakodama apie tai, ką ji matė festivalio metu.

Jei nepavyko bilietų įsigyti čia, Jurgita sako, jog „viltis miršta paskutinė su Worldwide Sale“ bilietų pardavimu. „Tai didžiausia loterija, kuomet visi likę bilietai yra parduodami su tradicine kaina be 10% nuolaidos. Brangiau maždaug puse šimto eurų.“ Na, o jeigu čia bilietų nusipirkti nepavyko, bandyti galima bus tik kitais metais.

Asociatyvi nuotr.

Jurgita pasakoja, jog, pavyzdžiui, perkant Global Journey paketą, festivalio pramogos prasideda kiek anksčiau – ketvirtadienį, jeigu pasirinkta gyvenamoji vieta yra Briuselis. Yra du galimi variantai, kur rinktis apgyvendinimo įstaigą – Briuselis ir Antverpenas. Jeigu festivalio lankytojai gyvena Briuselyje, jie yra kviečiami į VIP atidarymo vakarėlį. „Vakarėlis ypač linksmas ir yra skirtas susipažinti su kitais festivaliautojais. Tūsas išankstinis – nerealus. Taip pat, nors tiksliai nepamenu, bet rodos, jeigu pasirenki į Briuselį atvykti trečiadienį, tu gauni ir ekskursiją po Briuselio miestą. Išvykstant dieną vėliau nei baigiasi festivalis, gali užsisakyti į poilsio SPA dieną, kuri skirta atsigavimui ir poilsiui“ , – teigia Jurgita.

Bilietų kainos

Festivalio kainos priklauso nuo daugelio faktorių, tokių kaip kelionės paketas, lankymosi trukmė, bilietų rūšis. Kainos svyruoja nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių eurų, neįskaitant asmeninių išlaidų. Pavyzdžiui, įėjimas vienai dienai kainuoja nuo 129-139 eurų. Vienos dienos VIP bilietai kainuoja 232-245 eurų. Viso festivalio bilietas kainuoja 304-345 eurus, o jeigu perkami VIP bilietai – 530-624 eur. Global Journey paketų kainos vyrauja nuo 1200 iki 6000 eur, priklausomai nuo šalies, iš kurios vykstama bei apgyvendinimo tipo.

Traukinių paketų kainos svyruoja nuo 1000-4000 eurų. Už autobusų paketus tektų pakloti nuo 1000 iki 2500 eurų. Kainų paketų yra daug ir įvairių, kainos gali būti tiek įkandamos, tiek itin brangios, viskas priklauso nuo to, koks paketas bus pasirenkamas.

Festivalio istorija ir tematika

Tomorrowland festivalis buvo pirmą kartą surengtas 2005 metais, Belgijoje, Boomo miesto De Shorre parke, kuris tapo festivalio namais iki šių dienų. Nuo festivalio pradžios kiekvienais metais jis plėtėsi, o pati jo programa tapdavo vis įvairesnė, todėl jis pritraukdavo vis daugiau lankytojų. Pirmasis festivalis pritraukė vos 9000 tūkstančius lankytojų, o jau 2023 metais festivalio lankytojų skaičius siekė 400 000 tūkstančių.

2019 m. Tomorrowland festivalis išplėtė savo veiklą ir žiemos sezonu ir nuo to laiko rengiamas Tomorrowland Winter festivalis Prancūzijos Alpėse. Ši iniciatyva buvo skirta tiems, kurie mėgsta ne tik vasaros, bet ir žiemos pramogas su muzikiniu atspalviu.