Vilnius - Krokuva skrydis

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Krokuvos oro uostą vyksta du kartus per savaitę: penktadieniais ir pirmadieniais su „Airbaltic“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – 190 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

  • Savaitgalio kelionei į Krokuvą puikiai tinka penktadienio skrydis 14:20 ir nusileidimas Krokuvos oro uoste 14:40 vietos laiku. Grįžimas pirmadienį, išskrendant 15:20 ir Vilniuje leidžiantis 17:40.

Krokuvos oro uostas yra vos už 15 km nuo miesto centro, todėl kelionė trunka tik apie 30 minučių. Kursuoja autobusai ar traukiniai, bet tokiam atstumui galite rinktis ir taksi.

Krokuvos pagrindinės lankytinos vietos - maršrutas

Pagrindinės lankytinos vietos Krokuvoje

  • Krokuva – miestas, kuriame kiekviena gatvė alsuoja istorija. Pradėkite nuo Turgaus aikštės, vienos didžiausių Europoje. Čia pamatysite Marijos baziliką, išsiskiriančią įspūdingu gotikos architektūros stiliumi ir galėsite apsilankyti Sukiennice – senovės prekybos halėje, kurioje šiandien rasite meno galerijas ir suvenyrų parduotuves.

Krokuvos lankytinos vietos - turgaus aikštė

  • Tuomet keliaukite 600 metrų iki Vavelio pilies – tai didingas kompleksas, kuris saugo karališkus lobius ir istoriją. Nepraleiskite galimybės aplankyti Katedrą, kurioje palaidoti Lenkijos karaliai ir didvyriai.

  • Toliau leiskitės į Kazimierz, kuris randasi apie 1km nuo Vavelio pilies. Kazimierz - buvęs žydų kvartalas, kuriame dabar gausu kavinių, barų ir meno galerijų.

  • Jei dar turite jėgų, tiltu per Vistula upę žingsniuokite iki Oskar Schindlerio fabriko, kuriame per Antrąjį pasaulinį karą Schindleris išgelbėjo daugybę žydų gyvybių.

Įdomi lankytina vieta Krokuvoje

Įsikūręs buvusioje Oskar Schindlerio fabriko dalyje yra MOCAK, arba Krokuvos šiuolaikinio meno muziejus. Jei jau lankotės fabrike, skirkite laiko ir MOCAK. Kolekcijoje saugoma daugiau nei 5000 kūrinių, sukurtų nuo XX a. vidurio iki šių dienų. Nuolatinė ekspozicija: joje pristatomi svarbiausi XX a. antrosios pusės ir XXI a. pradžios lenkų ir užsienio šiuolaikinio meno kūriniai.

Krokuvos šiuolaikinio meno muziejus

Čia rasite:

  • Laikinosios parodos: muziejus nuolat rengia įvairias parodas, skirtas įvairioms šiuolaikinio meno temoms ir judėjimams.

  • Architektūra: buvusio fabriko pastatas yra įspūdingas architektūros pavyzdys, atspindintis XX a. pramoninę praeitį.

  • Kavinė ir knygynas: muziejuje yra kavinė, kurioje galite atsipalaiduoti ir pasimėgauti gėrimais bei užkandžiais, taip pat knygynas, kuriame galite įsigyti knygų apie šiuolaikinį meną ir muziejaus leidinius.

Krokuva – kur pavalgyti: kavinės ir restoranai

Pietums galite apsilankyti „Pod Aniolami“ – šis trijų aukštų restoranas įsikūręs restauruotame XIII a. pastate ir siūlo rafinuotą meniu su tradicinės lenkiškos virtuvės patiekalais.Vakarienei galite apsilankyti „Wierzynek“ – restorane, kuris veikia nuo 1364 metų ir siūlo ne tik puikius patiekalus, bet ir nepakartojamą atmosferą.

Restoranas Pod Aniolami Krokuva

Jei ieškote modernaus lenkiško restorano, galite apsilankyti Szara Resto&Bar. Šis stilingas restoranas siūlo modernų požiūrį į lenkišką virtuvę, naudojant vietinius ir sezoninius ingredientus. Nepamirškite paragauti Krokuvos pasididžiavimo – zapiekanka – tai ilgai kepta duona su įvairiais priedais, kurie sužadina skonio receptorius ir suteikia tikrą lenkiškos virtuvės patirtį.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.