Kaunas - Piza skrydis

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Kauno oro uosto į Pizos oro uostą vyksta 2 kartus per savaitę - penktadieniais ir sekmadieniais. Skrydžius pasirinkite www.skrendu.lt

  • Rekomenduojamas tiesioginis skrydis iš Kauno į Pizą penktadienį 06:00, atvykimas 07:40 vietos laiku, išvykstama sekmadienį 16:45, atvykimas į Kauną 20:25.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – apie 90 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su rankiniu bagažu).

Pizos bokštas

Piza – miestas, dažniausiai siejamas su Kreivuoju bokštu. Tačiau šalia šio visiems puikiai pažįstamo simbolio slypi kur kas daugiau lobių. Nesvarbu, čia lankotės pirmą ar Pizoje buvojote anksčiau, atskleiskite sau naują Pizos pusę. Susipažinkite su klasikinėmis įžymybėmis ir pasinerkite į miesto gatvės meno sceną, kupiną šiuolaikiško žavesio.

Jūsų savaitgalis Pizoje negali prasidėti niekur kitur, kaip tik Piazza dei Miracoli (Stebuklų aikštėje). Šis UNESCO saugomas kompleksas – vienas iš labiausiai fotografuojamų vaizdų pasaulyje. Nepamirškite klasikinės nuotraukos pozuojant šalia Pizos bokšto (Torre Pendente)!

Be bokšto, aikštėje pasigrožėkite didinga Katedra (Duomo), Krikštykla (Battistero) ir Monumentaliomis kapinėmis (Camposanto Monumentale). Tačiau nepamirškite pažvelgti ir už garsiųjų fasadų – pasidairykite į šiuolaikinio menininko Ozmo gatvės meno kūrinį „Hommage to Galileo Galilei“ (Pagarba Galileo Galilei), kuris puošia Via Conte Fazio gatvę. Šis didžiulis mokslininko Galilėjaus profilis su instrumentais – puiki jungtis tarp praeities ir dabarties.

Paklaidžiokite gatvės meno labirintuose

Pizos gatvės meno scena – gyvybinga ir dinamiška. Pasivaikščiokite po miestą ir atraskite spalvingus piešinius ant sienų. Nepraleiskite Keith Haringo kūrinio „Tuttomondo“ (Visas pasaulis) ant Sant’Antonio Abate bažnyčios galinės sienos. Šis spalvingas paveikslas, vaizduojantis 30 sujungtų žmonių, simbolizuoja taiką ir harmoniją. Toliau keliaukite į Lungarno rajoną ir susipažinkite su Blubo, paslaptingo menininko, darbais. Jo kūriniai, vaizduojantys žymius žmones su nardymo kaukėmis, tarsi siunčia žinutę apie pasaulio problemas. Pasigrožėkite ir Exit Enter paprastais, tačiau labai paveikiaisiais piešiniais su širdelėmis ir balionais įvairiose miesto gatvelėse.

Piza – lankytinos vietos, Tuttomondo

Už miesto ribų: dviračiai, pilys ir menas

Išsinuomokite dviračius ir leiskitės į nepamirštamą kelionę dviračių taku palei Arno upę. Pakeliui užsukite į San Rossore pilies parką – pasivaikščiokite po didžiulius žaliuosius plotus, įkvėpkite gryno oro ir apžiūrėkite pačią pilį. Meno mėgėjai tikrai nenorės praleisti Nacionalinio karališkųjų rūmų muziejaus (Museo Nazionale di Palazzo Reale). Čia eksponuojama gausi meno ir istorinių artefaktų kolekcija, kurioje puikuojasi ir modernesni eksponatai.

Piza – lankytinos vietos, San Rossore parkas

Paskutinės valandos Pizoje: elegancija ir istorija

Paskutinę kelionės dieną nepamirškite pasivaikščioti po Lungarni gatvę, besidriekiančią palei Arno upės krantinę. Užsukite į įspūdingą neobarokinio stiliaus Nacionalinę biblioteką (Biblioteca Nazionale). Pasimėgaukite ramybe tarp knygų lentynų ir didinga architektūra. Nepamirškite nusipirkti lauktuvių – puikiu suvenyru gali tapti rankų darbo gaminiai iš odos arba tradicinis vietinis saldumynas „cantucci“ su stiprios kavos puodeliu. Patogiam keliavimui įsigykite „Pisa Card“ – su šia kortele gausite nemokamą arba pigesnį įėjimą į lankytinas vietas bei galėsite naudotis viešuoju transportu.

Leiskitės į spalvingą kelionę po Pizą, kur klasikiniai šedevrai harmoningai dera su gatvės meno energija. Pasivaikščiokite po jaukias gatveles, paragaukite gardaus maisto ir išsivežkite su savimi nepamirštamų įspūdžių bei unikalių suvenyrų. Piza – miestas, kuris jus tikrai nustebins!

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.