Vilnius - Reikjavikas skrydis

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Reikjaviko oro uostą vyksta kartą per savaitę – šeštadieniais su „Play“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – 266 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Reikjaviko Keflavik oro uostas yra už 50 km nuo miesto centro, tad į miestą verta važiuoti autobusu. Kelionė trunka apie 45 minutes ir jūs jau esate pačiame miesto centre, kur prasideda jūsų kelionė po Reikjaviką.

Atraskite pagrindines Reikjaviko lankytinas vietas

  • Reikjavikas – tai miestas, kuriame kiekviena gatvė alsuoja istorija ir modernumu. Pradėkite savo kelionę nuo Hallgrímskirkja – įspūdingos bažnyčios, kurios bokštas siūlo nuostabią miesto ir aplinkinių kraštovaizdžių panoramą.

Reikjaviko lankytinos vietos – Gullfoss krioklys

  • Toliau keliaukite į Harpa – modernų koncertų ir konferencijų centrą, kurio stiklinė fasada nuolat kinta, atspindėdama šiaurės šviesas. Nepraleiskite galimybės apsilankyti Nacionaliniame muziejuje, kuris pasakoja apie Islandijos istoriją nuo vikingų laikų iki šių dienų.

  • Laugavegur gatvė yra pagrindinė miesto prekybos arterija, kurioje gausu unikalių parduotuvių, kavinių ir restoranų. Šioje gatvėje taip pat rasite daugybę vietinių menininkų galerijų, kuriose galima pamatyti ir įsigyti šiuolaikinio islandiško meno kūrinių.

  • Pasivaikščiokite po senamiestį, kuriame rasite spalvingus namus ir siauras gatveles. Aplankykite Tjörnin ežerą, kur galite stebėti vietinius paukščius ir mėgautis ramybe miesto centre.

Reikjaviko lankytinos vietos – Hallgr¡mskirkja

  • Būtinai užsukite į Perlan – įspūdingą stiklinį kupolą ant kalvos, iš kurio atsiveria panoraminiai vaizdai į miestą ir aplinkines vietoves. Čia taip pat rasite interaktyvius muziejus, kurie atskleis Islandijos gamtos stebuklus.

Gamta ir Neįtikėtini Kraštovaizdžiai

Islandijos gamta yra nuostabi ir lengvai pasiekiama iš Reikjaviko. Per dienos išvyką aplankykite Þingvellir nacionalinį parką, kur susitinka Eurazijos ir Šiaurės Amerikos tektoninės plokštės. Tai istorinis parkas, kuriame buvo įkurtas seniausias pasaulyje parlamentas. Gullfoss krioklys ir Geysir geoterminė zona yra dar du privalomi aplankyti objektai. Gullfoss, arba „Auksinis krioklys“, įspūdinga dviejų lygių kaskada, o Geysir yra aktyvi geoterminė zona su besiveržiančiais geizeriais, iš kurių žymiausias yra Strokkur.

Reikjaviko lankytinos vietos – Tjornin ezeras

Reikjaviko - kavinės ir restoranai

Reikjavikas garsėja savo kulinariniais eksperimentais ir šviežiais ingredientais. Pietums rekomenduojama užsukti į „Íslenski Barinn“ – vietą, kurioje galėsite paragauti tradicinių islandiškų patiekalų, tokių kaip hákarl (fermentuota ryklių mėsa) ar sviestas su džiovinta žuvimi. Vakarienei apsilankykite „Grillmarkaðurinn“ – moderniame restorane, kuris siūlo ne tik puikius patiekalus iš vietinių produktų, bet ir nepakartojamą atmosferą. Nepamirškite paragauti Reikjaviko pasididžiavimo – islandiško ėrienos troškinio ir Skyr – tradicinio islandiško jogurto, kuris yra ne tik skanus, bet ir sveikas.

Reikjavikas – miestas, kuris palieka neišdildomą įspūdį

Reikjavikas yra miestas, kuris sužavi kiekvieną savo lankytoją. Čia istorija susilieja su šiuolaikiniu menu, o tradicijos – su moderniomis pramogomis. Per šešias dienas galite pajausti miesto dvasią, paragauti vietinių skonių ir pasinerti į kultūrinį sūkurį. Kitą kartą, kai planuosite savaitgalio išvyką, prisiminkite Reikjaviką – miestą, kuris sužadina visus pojūčius.

Kelionė į Reikjaviką taps nepamirštama patirtimi, įkvėps naujiems atradimams ir paliks neįkainojamų prisiminimų. Tai miestas, kurio kiekvienas kampelis laukia, kol jį atrasite ir patirsite jo unikalų žavesį.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.