Žemiau rasite populiarias savaitgalio kelionių kryptis su kainomis ir trumpu miesto apibūdinimu.

Analizuodami tiesioginius skrydžius, lėktuvo bilietų kainas bei lankytinas vietas, sudarėme populiarių kelionių krypčių sąrašą. Šiame straipsnyje apžvelgiamos įvairios savaitgalio kelionės – nuo vos 55 eurus už skrydį kainuojančios kelionės į Berlyną iki 420 eurų kainuojančios kelionės į Lisaboną, pateikiant pagrindinius lankytinus objektus ir miestų akcentus. Be to, dirbtinio intelekto sudarytas gidas padės keliautojams maksimaliai išnaudoti laiką kiekvienoje iš šių nuostabių vietų.

Krokuva – lankytinos vietos

  • Kelionės detalės. Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su AirBaltic iš Vilniaus kas 3-4 dienas. Išskrendant penktadienį, grįžtant pirmadienį kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – 180 Eur (kaina tikrinta liepos 03 d.). Skrydžio trukmė apie 1 val. 20 min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.Skrendu.lt.

  • Pagrindinis akcentas. Krokuva yra istorinės architektūros ir kultūros lopšys, žavintis savo senamiesčiu, gotikinėmis bažnyčiomis ir turtinga istorija.

  • Kam tinkamiausias. Šis miestas ypač tinkamas istorijos, kultūros ir architektūros mėgėjams, taip pat tiems, kurie domisi Antrojo pasaulinio karo istorija bei žydų paveldu.

  • Įdomi lankytina vieta. MOCAK, arba Krokuvos šiuolaikinio meno muziejus, atidarytas 2011 m. gegužės 19 d., yra vienas svarbiausių šiuolaikinio meno muziejų Lenkijoje. Muziejus įsikūręs buvusioje „Schindler“ gamykloje ir siūlo pažintį su daugybe šiuolaikinio meno kūrinių ir parodų, apimant tiek Lenkijos, tiek tarptautinių menininkų darbus.

Lisabona – lankytinos vietos

  • Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su AirBaltic iš Vilniaus kas 1-3 dienas. Išskrendant penktadienį, grįžtant antradienį kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 375 Eur (kaina tikrinta liepos 3d., skrendant su mažu lagaminu iki 8kg). Skrydžio trukmė apie 4 val. 45 min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

  • Pagrindinis akcentas. Kūrybos centras, kuriame gausu parduotuvių, restoranų ir meno erdvių. Sujunkite tai su istoriniu Tram 28, Belém bokštu ir gyvybingu naktiniu gyvenimu, ir Lisabona taps viena patraukliausių kelionių krypčių.

  • Kam tinkamiausias. Ieškantiems įkvėpimo ir norintiems aktyviai praleisti tiek dieną, tiek naktį.

  • Įdomi lankytina vieta. Naujausia pramoga mieste yra LX Factory kūrybinė erdvė, kurioje gausu indie parduotuvių, restoranų ir barų. Ideali vieta jauniems žmonėms

Reikjavikas – lankytinos vietos

  • Kelionės detalės. Skrydis su persėdimu iš Vilniaus. Išskrendant šeštadienį, grįžtant trečiadienį kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – apie 338 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d. ). Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

  • Pagrindinis akcentas. Reikjavikas yra žinomas dėl savo unikalaus kraštovaizdžio ir kultūros.

  • Kam tinkamiausias. Miestas yra tinkamiausias gamtos mėgėjams ir nuotykių ieškotojams.

  • Įdomi lankytina vieta. 2024 metais naujai atidarytas „Sky Lagoon“ – geoterminis SPA, tapęs privalomu lankytinu objektu.

Zadaras - lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su Ryanair iš Kauno kas 3-4 dienas. Išskrendant šeštadienį, grįžtant trečiadienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 219 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., tik su 40cm x 20cm x 25cm. bagažu). Skrydžio laikas 2 val. 25min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Zadaro Jūros vargonai (Morske orgulje). Tai unikali garso skulptūra, įrengta ant jūros kranto. Skulptūrą sudaro 300 vamzdžių, kurie groja jūros bangų sukeliamą muziką.

Kam tinkamiausias. Zadaras labiausiai tiktų aktyvaus poilsio mėgėjams.

Įdomi lankytina vieta. Naujausia lankytina vieta Zadare yra Sea Gate Airlift Memorial Bridge, dar žinomas kaip Zadaro vartai. Tiltas buvo atidarytas 2021 m. ir yra pirmasis tokio tipo tiltas pasaulyje. Tilto konstrukcija sujungia jūros vartus, istorinę miesto tvirtovę, su jūra. Tiltas yra populiari turistų lankytina vieta ir siūlo nuostabius vaizdus į miestą ir Adrijos jūrą.

Piza – lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su Ryanair iš Kauno kas 2-5 dienas. Išskrendant penktadienį, grįžtant sekmadienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 153 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., tik su 40cm x 20cm x 25cm. bagažu). Skrydžio laikas 2 val. 40min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Piza yra geriausiai žinoma dėl savo pasvirusio bokšto, tačiau miestas siūlo kur kas daugiau.

Kam tinkamiausias. Jis idealiai tinka istorijos ir architektūros mėgėjams.

Įdomi lankytina vieta. Palazzo Blu muziejus ir kultūros centras, atidarytas 2018 m. ir yra įsikūręs restauruotuose XVI a. rūmuose Arno upės pakrantėje.

Berlynas – lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su Ryanair iš Kauno kas 2-3 dienas. Išskrendant ketvirtadienį, grįžtant sekmadienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 109 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., tik su 40cm x 20cm x 25cm. bagažu). Skrydžio laikas 1 val. 40min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Berlynas žinomas dėl savo turtingos istorijos, kuri atsispindi jo architektūroje ir lankytinose vietose.

Kam tinkamiausias. Berlynas yra puikus miestas įvairiems turistams, tačiau jis ypač patrauklus tiems, kurie domisi istorija ir kultūra bei mėgsta meną.

Įdomi lankytina vieta. Humboldt Forum, kultūros ir meno centras, skirtas įvairioms parodoms ir renginiams.

Turinas - lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su Ryanair iš Vilniaus kas 2-5 dienas. Išskrendant sekmadienį, grįžtant antradienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 112 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., tik su 40cm x 20cm x 25cm. bagažu). Skrydžio laikas 2 val. 45min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Turinas, arba Torino, garsėja savo rafinuota architektūra ir kulinarija.

Kam tinkamiausias. Turistams, ieškantiems autentiškos itališkos virtuvės ir garsiojo Turino šokolado.

Įdomi lankytina vieta. Miesto Nacionalinis kinematografijos muziejus, įsikūręs Mole Antonelliana, yra unikalus lankytinas objektas.

Baris – lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su Ryanair iš Kauno kas 3-4 dienas. Išskrendant ketvirtadienį, grįžtant pirmadienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 211 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., tik su 40cm x 20cm x 25cm. bagažu). Skrydžio laikas 2 val. 35min. Geriausio pasiūlymo ieškokite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Uostamiestis Adrijos jūros pakrantėje, žinomas dėl savo istorinio Bari Vecchia senamiesčio ir įspūdingos pajūrio promenados.

Kam tinkamiausias. Šis miestas ypač patrauklus jūros gėrybių gurmanams ir tiems, kurie nori patirti autentišką pietų Italijos atmosferą.

Įdomi lankytina vieta. Teatro Petruzzelli: operos teatras, pastatytas XIX amžiuje. Teatro Petruzzelli yra vienas didžiausių operos teatrų Italijoje.

Hamburgas - lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su AirBaltic iš Vilniaus kas 1-2 dienas. Išskrendant ketvirtadienį, grįžtant sekmadienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – nuo 163 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., su mažu lagaminu iki 8kg). Skrydžio laikas 1 val. 50min. Ieškokite skrydžio www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Didžiausias šalies uostamiestis, garsėjantis savo plaukiojančiais kanalais, istoriniais sandėliais Speicherstadt rajone ir Elbės filharmonija.

Kam tinkamiausias. Šis miestas ypač patrauklus jūrų istorijos entuziastams, kultūros mylėtojams ir naktinio gyvenimo ieškotojams, norintiems patirti gyvą miesto atmosferą.

Įdomi lankytina vieta. Neseniai atidaryta Elbės filharmonijos aikštelė, kuri siūlo panoraminius miesto ir jo uosto vaizdus.

Dubrovnikas – lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su AirBaltic iš Vilniaus kas 1-2 dienas. Išskrendant šeštadienį, grįžtant antradienį, kaina vienam žmogui rugpjūčio mėn. į abi puses – apie 183 Eur (kaina tikrinta liepos 3 d., su mažu lagaminu iki 8kg). Skrydžio laikas 2 val. 25min.. Pasiūlymą rasite www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. „Adrijos perlu“ vadinamas miestas garsėja savo nuostabiu senamiesčiu ir miesto sienomis.

Kam tinkamiausias. Šis miestas ypač patrauklus istorijos ir kultūros mėgėjams, taip pat paplūdimių ir vandens sporto entuziastams.

Įdomi lankytina vieta. Dubrovniko funikulierius leidžia išvysti kvapą gniaužiančius Adrijos jūros vaizdus.

Splitas – lankytinos vietos

Kelionės detalės. Tiesioginis skrydis su WizzAir iš Vilniaus kas 3-4 dienas. Išskrendant penktadienį, grįžtant pirmadienį, kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – nuo 221 Eur (kaina tikrinta liepos 03 d., tik su 40cm x 30cm x 20cm. bagažu). Skrydžio laikas 2 val. 25min. Ieškokite skrydžio www.skrendu.lt.

Pagrindinis akcentas. Splitas žinomas dėl savo senovės Romos Diokletiano rūmų (UNESCO), nuostabių paplūdimių ir vaizdingų pakrantės promenadų.

Kam tinkamiausias. Mėgstantiems senovines miesto gatves, muziejus ir pajūrio kavines su gražiu gamtovaizdžiu.

Įdomi lankytina vieta. Game of Thrones Museum, nauja atrakcija, kurioje galite pamatyti įvairius rekvizitus ir sužinoti apie serialo filmavimą Splite ir aplink jį.