Vilnius - Turinas skrydis

Kai nusprendžiate trumpam pabėgti nuo Vilniaus ritmo ir norite savaitgalį praleisti kažkur, kur susilieja istorija, menas ir šiuolaikinės pramogos, Turinas yra kaip tik ta vieta.

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Vilniaus oro uosto į Turino oro uostą vyksta du kartus per savaitę: antradieniais ir sekmadieniais su „Ryanair“. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt.

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses svyruoja nuo 50 iki 100 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Išlipus iš lėktuvo Turino oro uoste, miesto centras pasiekiamas vos per pusvalandį. Galite pasinaudoti traukiniu ar autobusu, kurie reguliariai kursuoja ir yra pigūs bei patogūs. Atvykę į miestą, pasiruoškite pasinerti į kultūrinę ir kulinarinę oazę.

Turinas – vietos, kurias turite pamatyti

Turinas – tai miestas, kurio kiekvienas kampelis alsuoja istorija. Pirmasis jūsų tikslas turėtų būti Mole Antonelliana. Šis įspūdingas bokštas, kažkada buvęs sinagoga, dabar talpina Kinematografijos muziejų. Liftu pakilę į bokšto viršų, pamatysite ne tik nepakartojamą miesto panoramą, bet ir suprasite, kodėl Turinas laikomas vienu gražiausių Italijos miestų.

Kinematografijos muziejus “Mole Antonelliana”, Turinas

Nuo bokšto keliaukite pėsčiomis į Egipto muziejų, kurio kolekcija yra antra pagal dydį po Kairo. Čia galima rasti daugiau nei 30 tūkstančių artefaktų, kurie atskleis Egipto civilizacijos paslaptis. Ir nepamirškite aplankyti Turino katedrą, kurioje laikomas garsusis Turino drobulė – vienas mįslingiausių pasaulio relikvijų.

Egipto muziejus, Turinas

Vienas iš geriausių būdų pažinti Turiną – vaikštant pėsčiomis. Pasinerkite į siauras Via Po gatveles, kur senovinės architektūros pastatai susilieja su moderniomis parduotuvėmis ir kavinėmis. Besivaikščiodami neabejotinai pastebėsite Piazza Castello – miesto širdį, kurioje susipina praeitis ir dabartis. Čia rasite Karališkuosius rūmus ir Madama rūmus – abu verta aplankyti dėl savo nepaprasto grožio ir istorijos.

Madama rūmai “Palazzo Madama”, Turinas

Turinas – restoranai ir kavinės

Pusryčiams rekomenduojama pasimėgauti kava ir vietiniu kepiniu vienoje iš daugelio kavinių aplink Porta Palazzo – didžiausią Europos turgų po atviru dangumi. Čia rasite šviežiausių produktų ir galėsite pajusti tikrą turiniečių gyvenimo ritmą.

Turgaus aikštė “Porta Palazzo”, Turinas

Pietums užsukite į restoraną „Piola“, kur galėsite paragauti tradicinių piemontiečių patiekalų, tokių kaip vitello tonnato – veršiena su tuno padažu, ar agnolotti – maži mėsos arba daržovių pripildyti makaronai. Norėdami kažko ypatingesnio, aplankykite „La Piazza dei Mestieri“, kur šiuolaikinė virtuvė susilieja su vietiniais skoniais ir tradicijomis.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.