Kaunas - Zadaras skrydis

  • Tiesioginiai skrydžiai iš Kauno oro uosto į Zadaro oro uostą vyksta du kartus per savaitę: trečiadieniais ir šeštadieniais su Ryanair. Skrydžių ieškokite www.skrendu.lt

  • Kaina vienam žmogui liepos mėn. į abi puses – 126 Eur (kaina tikrinta gegužės 22 d., su lengvu rankiniu bagažu).

Zadaro oro uostas yra vos už 12 km nuo miesto centro, todėl kelionė trunka apie 20 minučių. Greičiausias būdas patekti į miestą – autobusas arba taksi, kurie nuveš jus tiesiai į senamiestį, kur prasidės jūsų nuotykiai.

Zadaras – lankytinos vietos, kurias verta pamatyti

Zadaras – miestas, kurio kiekviena gatvė alsuoja istorija ir modernumu. Pradėkite savo kelionę nuo istorinės Šv. Donato bažnyčios – IX amžiaus statinio, kuris yra tapęs vienu iš svarbiausių miesto simbolių. Šalia esanti Romėnų forumo aikštė primena apie senovės laikus, kai Zadaras buvo svarbus Romos imperijos miestas.

Zadaro lankytinos vietos – Šv. Donato bažnyčia

Toliau keliaukite prie garsiosios Jūros vargonų instaliacijos – tai unikalus muzikinis instrumentas, kurį sukuria jūros bangų judėjimas. Šalia rasite ir Saulės pasveikinimą – šviesos instaliaciją, kuri naktį kuria įspūdingą šviesos šou.

Zadaro lankytinos vietos – Zeleni Trg

Zadaras – tai miestas, kurį geriausia pažinti vaikštant pėsčiomis. Siaurų gatvelių labirintas, vadinamas Kalelarga, yra ideali vieta ieškoti vietinių menininkų dirbtuvių ir galerijų. Čia susipina istorija su šiuolaikiniu menu, kuris atspindi Zadaro kūrybiškumą. Pasivaikščiokite po Zeleni Trg – pagrindinę miesto aikštę, kurioje gausu tiek istorinių pastatų, tiek šiuolaikinių parduotuvių ir kavinių. Nepraleiskite galimybės apsilankyti Nacionaliniame muziejuje, kuris pasakoja apie Zadaro ir visos Dalmatijos istoriją.

Zadaras – kavinės ir restoranai

Zadaro virtuvė išties ypatinga – čia maistas yra gyvenimo dalis, o kiekvienas patiekalas – tai nuotykis. Pietums puikiai tiks „Pet Bunara“ – vieta, kurioje galėsite paragauti tradicinių kroatų patiekalų, tokių kaip peka – lėtai kepta mėsa ar žuvis su daržovėmis, pagaminta po dangčiu. Vakarienei aplankykite „Kornat“ – modernų restoraną, kuris siūlo ne tik puikius patiekalus, bet ir nepakartojamą vaizdą į jūrą. Jei restorane sulauksite pasiūlymo paragauti maraschino, turėkite omenyje, kad tai iš vietinių maraska vyšnių pagamintas likeris, patiekiamas kaip kokteilis ar net desertas.

Zadaras – miestas, kuris palieka neišdildomą įspūdį

Zadaras yra miestas, kuris sužavi kiekvieną savo lankytoją. Čia istorija susilieja su šiuolaikiniu menu, o tradicijos – su moderniomis pramogomis. Per tris dienas galite pajausti miesto dvasią, paragauti vietinių skonių ir pasinerti į kultūrinį sūkurį. Kitą kartą, kai planuosite savaitgalio išvyką, prisiminkite Zadarą – miestą, kuris sužadina visus pojūčius.

Kelionė į Zadarą taps nepamirštama patirtimi, įkvėps naujiems atradimams ir paliks neįkainojamų prisiminimų. Tai miestas, kurio kiekvienas kampelis laukia, kol jį atrasite ir patirsite jo unikalų žavesį.

Apie daugiau populiarių krypčių savaitgaliui skaitykite ČIA.