Pirmą dieną Bora Boroje Aurimas sakė, kad oras permainingas – tai lyja, tai šviečia saulė. Norėdamas patogiau patyrinėti salą Ramiajame vandenyne, jis išsinuomojo motorolerį.

„Čia daugiausia vyrauja įvairiausios vandens pramogos, – vaizdo įraše pasakojo A. Valujavičius. – Populiarieji apartamentai ant vandens nakčiai maždaug kainuoja nuo tūkstančio dolerių. Prabangus dalykas.“

Nenorėdamas tiek išlaidauti, Aurimas išsinuomojo kiek paprastesnius apartamentus ant žemės taip nemažai sutaupydamas.

„Šiukšlių gatvėse nesimato, tvarkinga. Keista, kai tokia maža sala, o labiau vyrauja ne motorolerių, bet automobilių nuoma, – svarstė A. Valujavičius. – Pravažiuojant matėsi namukų ant vandens kompleksas, visas merdintis, tuščias. Matyt, ne visada šitas verslas klesti. Ne viskas gražu kaip iš paveiksliuko.

Gamta tikrai labai graži, nieko negali sakyti – vanduo tobulas, dangus, medžiai – pasaka. Bet vietiniai čia išgyvena tik iš turizmo, žvejybos.“

Aurimas Valujavičius

Vieną dieną pramogaudamas Aurimas praleido vandenyje – laiveliu plaukė į vietas, kuriose nardant galima pamatyti ryklius, rajas.

Žiauriai geras, – įvertino keliautojas. – Kai skrendi į Ramiojo vandenyno vidurį, negali tikėtis, kad bus pigu. Kas sakė, jog brangi motociklų, motorolerių nuoma, tai logiška – visą kurą reikia atplukdyti į salą. Visos pramogos, kurios susijusios su kuru, automatiškai brangsta.

Be to, vietiniai žino, kad žmonės čia atskrenda pasiruošę taškyti pinigus, todėl kainos didelės. Nereikia tikėtis, jog bus pigu kaip Azijoje. Apgyvendinimas jau pagal kišenę ir norą – nuo 80 eurų už naktį iki 4 tūkst. Pati sala graži, žmonės smagūs. Ar galima rasti kažką tokio arčiau? Turbūt, kad taip.“

Bora Boroje praleidęs savaitę, Aurimas sugrįžo į Naująją Zelandiją – lėktuvas nutūpė Kvinstaune.

Dviračiu keliavo per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekė numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Iš viso Aurimas ketino įveikti apie 8 tūkst. km. Savo iššūkį keliautojas pabaigė liepos pabaigoje – jo kelionė truko 4,5 mėnesio.

Tiesa, Aurimas iš Naujosios Zelandijos neskuba pabėgti ir ketina dar patyrinėti šalį, tik jau be dviračio. Kelionę „Zelandijos zigzagas“ toliau kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.