Pirmiausia Aurimo buvo paklausta, kaip sekasi namo ant vandens statybos – sekėjas prašė, kad keliautojas daugiau pasidalintų, parodytų nuotraukų.

„Truputį strigo reikalai su baldais, vidaus durimis, nors dabar jau kaip ir suderinta, turėtų pradėti gaminti. Daug nuotraukų neturiu, todėl nelabai yra ką parodyti“, – aiškino jis.

Aurimas Valujavičius

Kitas žmogus pasidomėjo, kaip visa Aurimo filmuojama medžiaga telpa į kompiuterį.

„Turiu du išorinius hardus – faktas, kad į kompiuterį niekaip netilptų. Kai grįšiu namo, iš ten perkelsiu viską į savo serverį“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Taip pat buvo domimasi, ar Naujojoje Zelandijoje išvystyta elektromobilių infrastruktūra.

„Gana taip, kiek važiuoju, matau, kad net mažuose miesteliuose yra įkrovimo stotelės. Tikrai yra elektromobilių, čia nebūtų problema taip keliauti“, – svarstė Aurimas.

Aurimo paklausė ir apie tai, į kiek kalnų yra įkopęs bei kiek dar planuoja viršūnių pasiekti ateityje.

„Ugnikalnių yra keliolika, o planų dar nemažai. Aišku, tradicinis klausimas – kur bus kita kelionė? Tai ateis laikas ir sužinosite. Dabar tikrai nematau prasmės atskleisti. Bus dar gerų kelionių tikrai“, – tikino jis.

Paklaustas Aurimas papasakojo, kad turėdamas laiko mėgsta daug skaityti ir žiūrėti apie įvairias šalis.

„Dabar prie kompiuterio prasėdėjau 3–4 valandas, skaičiau apie man įdomias vietas. Daugiausia stengiuosi domėtis apie tam tikrą vietą, koks joje įdomiausias laikas keliauti. Tada žemėlapyje dėliojuosi viską sezonais“, – aiškino A. Valujavičius.

Aurimas pripažino, kad įvairiose vietose filmuodamas neatsiklausia žmonių, ar jie neprieštarauja, jog tą darytų.

„Kas liečia pokalbius su žmonėmis, režisūros yra nulis. Aš jų neatsiklausiu – vieni pastebi, kad filmuoju, kiti ne. Jei žmogus pasako, jog nenori būti filmuojamas, to ir nedarau. Režisūra būna tik tada, kai mintyse galvoju, ką reikėtų nufilmuoti, kokią muziką naudoti“, – kalbėjo jis.

Dar vienas sekėjas domėjosi, kokia yra Aurimo nuomonė apie Indiją, ar nenorėtų ten pakeliauti.

„Vienas žmogus, ten keliavęs dviračiu, sakė, kad Indijoje yra dar blogiau nei Indonezijoje. Tada pasakiau – ačiū, ne. Dėl žmonių bendro suvokimo į kitų privatumą, manau, ten nenorėčiau keliauti dviračiu“, – teigė A. Valujavičius.

Paklaustas, ką planuoja veikti grįžęs iš Naujosios Zelandijos, Aurimas sakė, kad dėmesį skirs savo namui ant vandens.

„Man atostogos yra kelionės, kur nereikia naudoti fizinės jėgos – kai vyksti traukiniu, laivu, automobiliu“, – atsakė Aurimas į tai, kas jam yra atostogos.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.