Aurimas neseniai leidosi į įspūdingą žygį prie ledyno, kuris iš viso truko apie 7–8 valandas. Keliautojas neslėpė, kad, nors šis nebuvo itin sudėtingas, kojos gavo nemažai krūvio.

„Neprisimenu, kada gyvenime taip skaudėjo kojas“, – dar kitą dieną sakė A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Atėjęs birželis reiškia, kad Lietuvoje prasidėjo vasara, o štai Naujojoje Zelandijoje – žiema.

„Aišku, temperatūra labai nesikeis. Kuo šiauriau judėsiu, tuo bus šilčiau, – kalbėjo Aurimas. – Pasiekiau 82-ą kelionės dieną ir 5 tūkst. km. Labai greitai laikas prabėgo. Lyginant su ankstesnėmis kelionėmis, ši lėtesnė, nes dienos trumpesnės, neminu dviračio naktį. Vaizdai nuostabūs, tikrai niekuo negaliu skųstis.

Judame link 6 tūkst. km. Kai pagalvoji, dar 3 tūkst. ir kelionė bus baigta. Žinoma, dar laukia daug iššūkių bei veiklos.“

Mindamas dviratį, Aurimas aplankė ir dar vieną netoliese buvusį įdomų objektą – Pancake Rocks. Ten atsiveria įspūdingas vaizdas, kaip bangos skalauja uolas.

„Lietuviškai tai būtų blynai-akmenys arba akmenų blynai. Skaičiau, kad verta pamatyti, o ir visai netoli. Pagal tai, kiek automobilių, panašu, jog ne aš vienas čia atvažiavau. Gražus keliukas, – pasakojo A. Valujavičius. – Kaip gerai atrodo, taip galingai.

Įsivaizduoju, kaip čia blogu oru per stiprų vėją vanduo daužo akmenis. Turbūt po kelių tūkstančių ar milijonų metų nieko nebeliks ir viskas atrodys visiškai kitaip.“

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.