Vienas iš didesnių trūkumų, kurį Aurimas pastebi keliaudamas rudens ir žiemos sezonais Naujojoje Zelandijoje – anksti ateinanti tamsa. Anot A. Valujavičiaus, saulė ten nusileidžia 18 valandą.

„Šiek tiek nervina, kad taip anksti jau tamsu. Pati kelionė dėl to ilgėja, nes nesinori minti dviračio tamsoje. Tai kol kas didžiausias minusas. Visa kita kaip ir gerai – keliauti rudenį, žiemą nėra taip blogai“, – viename iš savo vaizdo įrašų kalbėjo keliautojas.

Zelandijos Zigzagas

Pastarosiomis dienomis Aurimui tenka susidurti su kiek prastesniu oru – pasitaiko lietaus, krenta temperatūra, vietomis yra ir šiek tiek sniego.

„Dabar lauke jau minusas, ima šalti, bet galima gyventi“, – tikino A. Valujavičius.

Mindamas dviratį, Aurimas neseniai aplankė ir žinomą lankytiną objektą – Wanaka Tree. Tai yra medis, kuris auga vandenyje.

„Tik dabar jis beveik ne vandenyje, nes šis atsitraukęs. Įprastai medis pritraukia tūkstančius turistų. Šiuo metu tik neturi nei lapų, nei žiedų, tai atrodo toks truputį nušiuręs. Pasakyčiau, jog miškas aplink ne ką mažiau nusileidžia įspūdingumu nei medis vandenyje.

Miestelis taip pat žinomas ir dėl kelių valandų žygio iki viršūnės, kurios dabar dėl debesų nesimato. Gaila, negaliu kopti, nes užlipęs per debesis nieko nematyčiau. Rytoj irgi rodo tokį patį orą“, – dalijosi A. Valujavičius.

Nakčiai Aurimas sustojo visai prie pat ežero, todėl miegojo su nuostabiu vaizdu, o rytą pradžiugino giedras dangus ir saulės apšviestos kalnų viršūnės.

„Vaizdai dabar primena Norvegiją. Gražu, nieko nepridursi. Smagi vieta“, – sakė A. Valujavičius.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.