„Sveiki, bičiuliai, linkėjimai iš Sidnėjaus“, – viename iš savo vaizdo įrašų sveikinosi Aurimas.

Atskridęs į Australiją, A. Valujavičius išsinuomojo automobilį, kuriuo ketino patyrinėti ne tik Sidnėjų, bet ir aplinkines vietoves.

„Už kiek daugiau nei 100 eurų nusipirkau tiesioginio skrydžio bilietus iš Oklando, – kalbėjo Aurimas. – Jau truputį pavaikščiojau, apsižiūrėjau, pasinaudojau keltu. Atrodo smagus miestas, toks gyvas, daug žmonių bėgioja.

Skiriasi nuo Naujosios Zelandijos, kurioje dabar neturistinis sezonas, visur ramu, keliauji vienas, o čia įlindau į didžiulį miestą, yra veiksmo. Oras toks pat, kaip Zelandijoje.“

Vienas iš pirmųjų Aurimo aplankytų objektų – Sidnėjaus operos teatras.

„Nesnaudžiu – esu pasižymėjęs, ką noriu aplankyti ir nuveikti, – sakė A. Valujavičius. – Atstumai Australijoje dideli, reikės važiuoti automobiliu.

Įdomu, kad tai yra viena iš valstybių, turinti daugiausia visokių gyvių, kurie bando tave nužudyti: čia gyvena nuodingi vorai, skorpionai, gyvatės, vabzdžiai. Kartais kur nors įeinu ir galvoju, jog reikėtų apsidairyti, ar nėra kokių vorų. Kol kas dar nieko nemačiau.

Teko girdėti, kad mieste tos gyvybės mažai, bet tolėliau jau pasirodo laukinė gamta.“

Po kelių dienų Aurimas nuvyko ir į Kosciuškos nacionalinį parką, kuriame kopė į tokio paties pavadinimo aukščiausią Australijos kalną.

„Į viršūnę užlipti trunka apie tris valandas. Kai kur lengviau dėl sniego eiti, kai kur – sunkiau, – pasakojo A. Valujavičius. – Vaizdai super. Ačiū už gerą vaizdą ir orą.“

Dviračiu keliavo per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekė numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Iš viso Aurimas ketino įveikti apie 8 tūkst. km. Savo iššūkį keliautojas pabaigė liepos pabaigoje – jo kelionė truko 4,5 mėnesio.

Tiesa, Aurimas iš Naujosios Zelandijos neskuba pabėgti ir ketina dar patyrinėti šalį, tik jau be dviračio. Kelionę „Zelandijos zigzagas“ toliau kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)