Aurimas per maždaug savaitę laiko Naujojoje Zelandijoje įkopė jau į antrą ugnikalnį. Iš pradžių pasiekęs Taranakio viršūnę, dabar jis įlipo į Ruapehu.

„Na ką, bičiuliai, miname ir kopiame toliau – ugnikalnis artėja. Kartu su kitu dviratininku keliaujame į stovėjimo aikštelę – 19 km, tūkstantis metrų sukilimas. Liko nepilnai 4 km, kol pasieksime vietą ir pradėsime žygiuoti link viršūnės. Oras nusimato labai geras, turėtų būti giedra“, – savo vaizdo įraše kalbėjo A. Valujavičius.

Aurimas sakė, kad minant dviratį, kelias vietomis buvo pabalęs, temperatūra laikėsi apie 0 laipsnių.

„Geras apšilimas prieš kopimą, – šypsojosi A. Valujavičius. – Viena moteris sakė, jog čia viskas atsidarys po savaitės. Dėl to dabar dar tylu, ramu, nėra turistų, slidinėtojų. Tik vienas kitas kopia į kalną.“

Pradėjęs lipti į ugnikalnį, Aurimas pasakojo, kad pasitiko visiška žiema.

„Ką tik šventėte Jonines prie laužų, o čia mes per pusnis bandome kapstytis“, – juokėsi jis.

Pasiekęs viršūnę, Aurimas neslėpė džiaugsmo dėl atsivėrusių vaizdų.

„Kosmosas, žiauriai graži viršūnė. Matosi krateris, kuriame susiformavęs ežeras. Esame 2797 m aukštyje. Tai yra pats aukščiausias ugnikalnis Naujojoje Zelandijoje, – aiškino keliautojas. – Užtrukome beveik tris valandas įkopti, bet ėjome neskubėdami, pasišnekučiuodami. Dabar reikės tik saugiai nusileisti.

Smagu, kad pavyko išlaukti dvi dienas ir užlipti tokiu oru – vėjas minimalus, saulė šviečia.“

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.