Pradėjęs 102 kelionės dieną, Aurimas vaizdo įraše pasakojo, kad šiandien bandys šturmuoti Taranakio ugnikalnį.

„Kol kas viršūnė iš toli matosi, nors, aišku, yra debesų sluoksnis žemiau jos. Jei viskas pasiseks ir apie 11 valandą pasieksiu viršūnę, turėčiau aplink viską matyti. Tuoj pasieksiu aikštelę, kurioje žmonės palieka transporto priemones, bei pradėsiu žygiuoti“, – kalbėjo A. Valujavičius.

Kopiant aukštyn, Aurimą pasitiko nedidelė sniego danga, didelis vėjas, rūkas. Pasiekęs viršūnę, ant jos keliautojas įsmeigė Lietuvos trispalvę.

„Turbūt visgi nelabai atsivers vaizdas, reikėtų dar ilgiau palaukti, – svarstė A. Valujavičius. – Lazda padėjo užlipti į viršūnę, be jos būtų sunku. Lipimas nebuvo itin sudėtingas, tikrai normaliai. Dabar laukia sudėtingesnis etapas – nusileidimas.“

Viename iš savo kuriamų vaizdo įrašų prieš kelias dienas Aurimas sakė, kad prasidėjo paskutinis – ketvirtasis – Naujosios Zelandijos etapas.

„Taip išskaidžiau kelionę – yra dvi salos su dviem pakrantėmis, išeina keturi etapai. Dabar liko tik šiaurinės salos vakarinė pakrantė“, – aiškino A. Valujavičius.

Pradėjęs paskutinę kelionės stadiją, Aurimas pastebėjo, kad dviratis ėmė prastai stabdyti, todėl teko jį šiek tiek tvarkyti.

„Stabdžius verkiant reikės keisti – pilnai nestabdo, truputį rizikinga, – kalbėjo A. Valujavičius. – Sustojau prie suoliuko, pasikeisiu ramiai kaladėles. Pavargę stabdžiai jau tokie. Dabar drąsiai užteks iki kelionės pabaigos.“

Įveikęs kiek daugiau nei 6 tūkst. km, Aurimas ėmė ruoštis kopimui į Taranakio ugnikalnį. Tiesa, orai keliautojo nelepino.

„Lyja, tolumoje matosi ugnikalnis. Nereikia tikėtis, kad visada bus geras oras, bet situacija labai prasta – panašu, jog kelias ateinančias dienas lis. Dangų užtraukęs vienas didelis cepelinas. Matysiu pagal situaciją, kur apsistoti ir kiek laukti, kol galėsiu kopti“, – pasakojo A. Valujavičius.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.