Atvykęs į Taupo miestą, Aurimas žinojo, kad baidare tokio paties pavadinimo ežere norėtų nuplaukti iki uolos su raižiniais.

„Visai smagus miestelis. Pavyko rezervuoti baidarę, kainuos apie 110–115 eurų dviem žmonėms penkioms valandoms. Per tą laiką turėtume spėti nuplaukti iki uolos ir grįžti“, – išvakarėse vaizdo įraše kalbėjo A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Kadangi iki plaukimo baidare turėjo laisvo laiko, Aurimas kartu su bendrakeleiviu nutarė išbandyti miestelyje esančias karštąsias versmes.

„Gal pavyks išsimaudyti, nuplauti nuo kūno visas druskas, – tikėjosi A. Valujavičius. – Matosi, kad bėga labai karštas vanduo, net garuoja. Laikas pūkštelėti. Panašu, jog yra kokie 35 laipsniai.“

Kitą dieną sėdęs į baidarę, Aurimas pasakojo, kad į priekį teks irkluoti prieš vėją, o atgal grįžti jau turėtų būti šiek tiek lengviau.

„Ieškojome, ieškojome uolos, kuri 14 metrų aukščio, vis nematėme, kur ji. Pasirodo, praplaukėme, reikia grįžti atgal, – negalėdamas patikėti, kaip taip nutiko, juokėsi keliautojas. – 12 minučių pavėlavome sugrįžti į krantą, bet nereikėjo susimokėti papildomai.“

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.