19

Sakoma, kad Naujojoje Zelandijoje gyvena daugiau avių nei žmonių – nors oficialių statistinių duomenų nėra, svarstoma, kad kiekvienam žmogui jų galėtų tekti bent po 6.

Kitas įdomus faktas – Naujojoje Zelandijoje yra vietovė, kuri turi ilgiausią pavadinimą ir yra įtraukta į Gineso rekordų knygą: Taumatavakatangihangakoauauotamateapokaivenuakitanatahu. Ar pavyktų ištarti? Pavadinimą sudaro 85 raidės, vis tik vietiniai šią vietovę vadina sutrumpintai – Taumata.

Travelleisure.com duomenimis, vietinis turizmas Naujojoje Zelandijoje ypač išaugo po pandemijos. Anot specialistų, pokyčius lėmė karantinas, šioje šalyje trukęs kur kas ilgiau, nei kitose pasaulio valstybėse.

„Vietiniai gyventojai vidaus kelionėms išleido 1,1 mlrd. dolerių daugiau, palyginti su tuo, kiek išleisdavo iki pandemijos, – pasakojo turizmu užsiimančios įmonės direktorė. – Daugiau nei pusė jų per praėjusius metus išbandė naują turistinę veiklą arba aplankė naują vietą“.

Nesvarbu, ar tai kelionė į žmogaus rankos nepaliestus paplūdimius, ar tyrinėjant dangiškus kalnų bei ledynų masyvus, ar mėgaujantis santūria prabanga, kuria garsėja ši tolima šalis, vietinių gyventojų meilė šiam kraštui dar niekada nebuvo tokia didelė.

Kiekvienas turistas, nuvykęs į Naująją Zelandiją ar bet kokią kitą šalį tikisi, kad pavyks apsilankyti ne tik turistinėse, bet ir vietinių pamėgtose vietose. „Delfi“, remdamiesi lonelyplanet.com ir travelleisure.com pateikia 9 Naujosios Zelandijos vietoves, kurios traukia tiek vietinius, tiek šalies svečius.

Kvinstaunas – vieta, kurioje galite patirti daug nuotykių, rašo lonelyplanet.com. Kiti šį miestą apibūdina kaip vieną įspūdingiausių vietų pasaulyje. Šis Naujosios Zelandijos miestas įsikūręs ant Wakatipu ežero kranto, yra apsuptas snieguotų kalnų. Kvinstaunas įvardijamas kaip viena geidžiamiausių vietų šalyje ne tik pramogauti, bet ir gyventi bei dirbti.

Kvinstauno nuotykių miesto reputacija pagrįsta – čia galima paskraidyti parasparniu, paplaukioti vandens motociklais ar kitais būdais pajusti adrenalino skonį. Vasaros mėnesiais čia galima mėgautis išskirtiniais žygiais pėsčiomis, važinėti dviračiu ar užsiimti vandens sportu Wakatipu ežere.

Rekomenduojama apsilankyti ir šalia netoliese esančio Hayes ežero ar istoriniame Aroutauno miestelyje. Netoliese esančiame Gibstono slėnyje yra įsikūrusios kelios geriausios šalies vyninės.

Kvinstaunas

19