Dar liepos pabaigoje Aurimas pabaigė numatytą maršrutą dviračiu Naujojoje Zelandijoje, tačiau liko iki vasaros pabaigos dar patyrinėti šią šalį, taip pat aplankė Australiją, Tokiją, Papeetę, Bora Borą.

Skrydžio dieną A. Valujavičius atsikėlė su nedidele temperatūra ir skaudančia gerkle, kas šiek tiek apsunkino jo kelionę namo.

„Buvo sunkus skrydis į Dohą, sergančiam sėdėti ore 16–17 valandų nėra pati geriausia mintis“, – savo vaizdo įraše neslėpė Aurimas.

O štai Varšuvos oro uoste jo laukė itin kruopštus patikrinimas.

Nekažką šitas oro uostas, skeneriai pasenę, viską išpurtė iš krepšio. Vienintelis oro uostas, kuriame taip kratė. Jeigu yra galimybė, per Varšuvą neskriskite“, – stebėjosi A. Valujavičius.

Jau pasiekęs namus, Aurimas kalbėjo, kad rugsėjo 3 dieną sukanka lygiai pusmetis, kaip nebuvo Lietuvoje, todėl tai tapo antra pagal ilgį jo kelionė. Pirmoje vietoje išliko kelionė Skandinavijoje, kur keliavo kiek daugiau nei 6 mėnesius.

„Norėjau tyliai, ramiai atskristi, be jokių palydų, plojimų. Dėl to nuo jūsų slėpiau, kada grįšiu į Lietuvą“, – sakė keliautojas.

Aurimas užtikrino, kad su savo sekėjais tikrai neatsisveikina – dabar kibs į paprastesnius, žemiškesnius darbus.

„Reikia užbaigti namelio ant vandens statybas, išsilaikyti laivavedžio teoriją, nes praeitais metais nespėjau. Dabar turėsiu koncentruoto laiko pasidaryti tai, kam pritrūko laiko. „Youtube“ kanalo tikrai neapleidžiu, tik vaizdo įrašų bus mažiau“, – pasakojo A. Valujavičius.

Dviračiu keliavo per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekė numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Iš viso Aurimas ketino įveikti apie 8 tūkst. km. Savo iššūkį keliautojas pabaigė liepos pabaigoje – jo kelionė truko 4,5 mėnesio. Tiesa, Aurimas iš Naujosios Zelandijos neskubėjo pabėgti ir dar patyrinėjo šalį, tik jau be dviračio.