Kuo geriau pažinti Naująją Zelandiją besistengiantis Aurimas šį kartą apsilankė Waitomo Glowworm urve, kuriame teko ir eiti pėsčiomis, ir plaukti valtimi. Šis urvas ypatingas tuo, kad jame tamsoje galima išvysti šviečiančius sliekus.

„Bus įdomu palyginti su tuo, kuriame buvau pietinėje saloje. Naujojoje Zelandijoje yra ne viena vieta, kur galima pamatyti šviečiančius sliekus, bet šis urvas yra vienas pagrindinių, labai populiarus“, – vaizdo įraše pasakojo A. Valujavičius.

Aurimas Valujavičius

Bilietas į šį urvą Aurimui atsiėjo apie 35 eurus. Kaip sužinojo iš darbuotojos, dabar Naujojoje Zelandijoje vaikams prasideda atostogos, todėl ir žmonių gali būti kiek daugiau.

„Sakė, kad vasarą čia būna sausakimša, tai geru laiku atvažiavau. Žiema iš tam tikros pusės yra gera turistavimui – mažiau automobilių, lankytojų. Aišku, yra vietų, kurios žiemą užsidaro arba dirba žymiai trumpiau. Trūkumų yra, tačiau privalumų daugiau“, – svarstė A. Valujavičius.

Aurimas atkreipė dėmesį, kad urve negalima fotografuoti ar filmuoti, nes bet kokia sklindanti šviesa trukdo pamatyti vaizdą.

„Jautėsi efektas, matėsi šviečiantys taškeliai. Galbūt vaizdas artimiausias būtų į žvaigždutes, kurias kai kurie vaikystėje klijuodavo kambaryje ant lubų. Tik tiek, kad dabar buvo ne žvaigždutės, o maži taškeliai. Šiaip gražu labai“, – įvertino keliautojas.

Visgi Aurimui kiek nepatiko tai, kad keliavusi grupė buvo gana didelė – apie 20 žmonių, dėl ko sunkiau buvo bendrauti su gidu, jautėsi komercija.

„Sakyčiau, kad tai turbūt yra vienintelis dalykas, kurį būtina pamatyti Naujojoje Zelandijoje, nes šie sliekai yra tik čia ir Australijoje – daugiau niekur kitur. Visur pasaulyje galite rasti ledynus, kalnus, ugnikalnius, bet juos – tik dviejose vietose“, – atkreipė dėmesį A. Valujavičius.

Dviračiu keliauja per Naująją Zelandiją

Delfi primena, kad A. Valujavičius į Naująją Zelandiją išvyko kovo pradžioje, kur, sėdęs ant dviračio, siekia numinti per šiaurinę ir pietinę salas. Kelionė turėtų trukti apie pusmetį, iš viso Aurimas ketina įveikti apie 8 tūkst. km.

Aurimo kelionę „Zelandijos zigzagas“ kasdien galite sekti per „Delfi TV“ – šeštadieniais ir sekmadieniais žiūrėkite 21 val., o darbo dienomis – 22 val.